fbpx

I samarbete med Bjursås Skicenter och Camping

Vi har besökt Dalarna i alla möjliga sammanhang, sommar som vinter, men vi har aldrig firat midsommar tillsammans i Dalarna. Därför känns det spännande även om den här sommaren inte är någon vanlig sommar.

Om det hade varit en vanlig sommar skulle vi ha cyklat Orsasjön och Siljan runt 160 km och simmat 3000 meter i Vansbro.

Vi passerar Dalporten, den fina ingången till Dalarna i Grängesberg. Fjällberget i Grängesberg är en av alla platser i Dalarna vi besökt under våra resor. Vi fortsätter via Ludvika och Borlänge och när vi närmar oss Falun bestämmer vi oss för att göra en avstickare till Trafikverkets fordonsvåg i Hosjö för att se hur mycket husbilen väger lastad med packning, tillbehör och fyra cyklar.

Det är lite trångt här då två långtradare parkerat precis bakom vågen och två bilar parkerat på och framför vågen. Med husbil, två passagerare och packning väger husbilen 5020 kg. Vi har en totalvikt på 5400 kg så trots all packning har vi ändå 380 kg tillgodo.

Vi fortsätter mot Bjursås och Bjursås Skicenter & Camping för att fira midsommar. Våra barn är också på väg upp till Bjursås och en efter en dyker de upp.

Barn och barnbarn ska bo i varsin stuga och vi bor i husbilen.

Vi får en plats vid sjön men marken är väldigt ojämn och det finns inte heller så mycket gräs här.

Stugorna är ljusa och har allt man kan behöva för att vara här även med barn. Det finns två sovrum med plats för fyra respektive tre personer. Vilmer som är först på plats gör en inspektionsrunda. Barnstolar och barnsängar finns att låna.

Med små barn som utforskar omgivningen blir säkerhet ännu viktigare när man är borta. Tyvärr saknas spärrar på spisen.

Det är lite knepigt med vilken parkering som tillhör vilken stuga. Bilarna är parkerade lite hur som helst, verkar vara lite först till kvarn.

I morgon är det midsommarafton. Vi har hyrt mountainbikes på Bjurås Skicenter och Camping och vi ska göra en cykelutflykt tillsammans.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism