fbpx

I betalt samarbete med Dössbergets Värdshus och Bjursås Skicenter och Camping

Det är klarblå himmel, alldeles vindstilla, fåglarna kvittrar och vi är redo att cykla till Dössberget som ligger ungefär 5 km bort. Bjursås Skicenter & Camping är med i Biking Dalarna och här det fem cykelleder, tre blå och två röda samt två vandringsleder som man kan cykla på.

På midsommaraftonens morgon ses vi vid receptionen för att hämta ut våra mountainbikes. Barnbarnen åker med sina mammor som har sina egna cyklar med sig. Det är inte så långt men packning med mat och dryck, blöjor och barn väger cyklarna en del.

Efter några vätskestopp i värmen når vi äntligen Dössbergets och Dössbergets värdshus.

Dössbergets värdshus drivs av Alf som även driver Bäverhyddan på Bjursås Skicenter & Camping. Med våra midsommartallrikar slår vi oss ner på gräsmattan utanför restaurangen för att inta vår lunch.

Efter maten går vi runt och letar efter djuren. Det är så varmt och vi ser bara några getter och kalkoner. Från grishuset hörs bara ett grymtande.

Trots värmen och trots att Sigge och Vilmer redan gått runt på Dössberget följer de med en gång till och vi besöker det spännande fordonsmuseet tillsammans. Vi skriver i gästboken och ritar en teckning.

Efter några härliga timmar på Dössberget cyklar vi hemåt. Att hyra en cykel rekommenderas om man inte har sin egen med sig. Vi är mycket nöjda med de cyklar vi provade.

Nu är bordet är dukat, blommor står i vasen. Det fylls på med stolar, mat och dryck och när gästerna är på plats kan kan midsommarfirandet börja.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism