Kärt återbesök

Dimman låg tät hela vägen upp till Grängesberg och Fjällberget. Nu är det nästan två år sedan vi var och vi har tänkt återkomma vid flera tillfällen men det har liksom aldrig funnits tid. Men nu var vi äntligen här och Håkan som är campingvärd tog emot oss och visade oss den plats vi kunde stå på. Det finns stugor och plats för husvagnar och husbilar men just idag var det bara en plats ledig och det var vi glada för. Vi testade också om routern från Wifi.se skulle fungera här, vilket inte var några som helst problem.

Vi hittade den här camping, som är en av våra favoriter, när vi skulle träna längdskidåkning. Det är inte så långt hit och man är här på några timmar från Fjugesta.

Det finns en slalombacke med ett par nedfarter och en bit bort finns Ljungåsen där man kan åka längdskidor. Där finns också en värmestuga och en våffelstuga.

Vi tog en promenad uppför den långa och mycket branta backen bort mot Ljungåsen. Efter varje krök så stiger det om och om igen.


När det är klart väder har man en fantastisk utsikt från toppen på slalombacken.

Bilden till vänster visar den plats där våra barn byggde en snösoffa nyårsafton 2017.

Det blev en liten snögubbe innan vi gick hemåt och då valde vi inte den korta vägen hem.

Efter 16 kilometer var vi tillbaka på campingen igen. Skönt att ta en riktigt långpromenad. Den sista biten gick över bäck, sten, sly, förbi gryt och en plats där älgar barkgnagit.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: