fbpx

I samarbete med Hollistay.com

Vi bokade två nätter på Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor via bokningssidan Hollistay. Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor tillhör Family Camp Camping & Stugor med systeranläggningar i bl a Charlottenberg och Årjäng.

I Kristinehamn har vi varit flera gånger tidigare men aldrig på den här campingen. Det är mysigt i Kristinehamn som ligger mycket vackert vid Vänern.

Med oss på resan är vårt barnbarn Sigge. Han är en duktig liten kille på snart 16 månader som redan varit med oss flera gånger i både den förra och den nuvarande husbilen. Han älskar att utforska bilen innan vi ska iväg och likadant när vi är på plats.

Så därför var det självklart att Sigge skulle vara med även vid incheckningen på Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor. När vi kom in i receptionen fick vi tips om att älgen Jojo var på Kids Club utanför på baksidan så därför gick jag och Sigge ut för att se vad som var på gång. Tyvärr var det bara en liten stund kvar av Kids Club eftersom vi kom 15.30 men Sigge blev jätteförtjust i älgen Jojo och skrattade av hjärtans lust.

Vår bokning och betalning fanns ingenstans i systemet trots att personalen sökte både på bokningsnummer, namn och adress. Det var dock inga problem att få en plats på campingen och vi hade ett flertal platser med el att välja på. Vi valde en som ligger nära servicehuset och lekplatsen. Vi fick också med oss en incheckningsguide med bl a aktiviteter på Herrgårdscampingen, topp 10 besöksmål i området, regler & information.

Det hade varit varmt hela dagen och vi längtade efter ett dopp i Vänern. På anslagstavlan satt en lapp om att badplatsen var stängd. Man hade upptäckt ett trasigt rör vid bryggan men vattnet var OK. Campingen rekommenderade att man besökte den kommunala badplatsen Skymningens badplats som finns cirka 250 meter bort istället för att välja campingens badplats då man haft besök av kanadagäss där. Vi gick till Skymningens badplats men där fanns också några platser där kanadagäss varit. Sigge var nöjd med att få bära sand fram och tillbaka, bygga torn och plaska i vattnet.

När vi kom tillbaka på campingen var det dags för en kvällsdusch. Duscharna är ganska rymliga och för en tia får man duscha i 8 minuter. Nyduschad och med lite mat i magen var det inga problem för Sigge att somna.

När vi vaknade regnade det för fullt, det började redan måndag kväll. Efter frukost gick vi till Kids Club. Sigge hittade massor av roliga leksaker och det kom många barn som ville få en ansiktsmålning. Sigge blev medlem i Kids Club och vi köpte mjukdjuret älgen Jojo. När det slutat regna gick vi ner till centrum där vi handlade lite mat och kläder och helt plötsligt var klockan halv fem. Vi gick tillbaka till campingen, hämtade en hink och spade till Sigge och varvade med att gunga och åka rutschkana.

Vi bodde i närheten av norra servicehuset, det finns två servicehus. Ett kök med två spisar, en disk och en diskmaskin känns för lite. Det fanns även två diskhoar utomhus. Tvätt kostar 40 kr och tork 20 kr.

Klockan 12 är det utcheckning för campingen men det kan finnas möjligheter att stanna någon timme längre, om det finns plats förstås. I så fall tar man kontakt med receptionen och det tillkommer en avgift/extra timme.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism