fbpx

I betalt samarbete med Lekia/Babya Örebro-Marieberg (vid IKEA) och Örebro City

Midsommarhelgen är snart här och kanske planerar ni för en resa tillsammans med små barn. Alla ska sitta säkert i husbilen, även de mindre husbilsresenärerna är något som är en självklarhet. Därför vill vi förmedla några tips till er kring säker resa för små husbilsresenärer.

I vår husbil som är en Dethleffs Trend A 7877-2 finns det plats för fem passagerare. Två av dessa platser är utrustade med fästen för två bilbarnstolar med Isofix.

För att barnen ska färdas på säkraste sätt får de små sitta bakåtvända och de större kan sitta framåtvända.

Kaninen sitter framåtvänd i en Britax Römer kidfix III S

Björnen sitter bakåtvänd i en Britax Römer Max Way plus utrustad med sidokrockskydd (SICT) på passagerarsidan i framsätet. Det finns även skyddsplast som man sätta på stolen för att undvika att man förstör klädseln.

Extra viktigt vid denna placering är att komma ihåg urkopplingen av bilens airbag!

Lammet som kanske egentligen skulle sitta i ett babyskydd, sitter nu säkert i en bakåtvänd Axkid-modukid bilbarnstol utrustad med ASIP sidokrockskydd. Stolen är monterad på Axkid modukid isofixbas. Här är det rejält inbäddade remmar för att slippa skav.

Det är mycket viktigt att monteringen sker på rätt sätt därför tar vi hjälp av Torbjörn Andersson vid Lekia/Babya som visar hur monteringen ska utföras. Fler filmer finns på vår YouTube kanal.

Viktigt! Kaninen, Björnen samt Lammet är inte rätt sätt är placerade utifrån längd och vikt utan endast för att göra bilderna trevligare.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism