fbpx

Lediga från jobben. Lite sovmorgon. En snabb kopp kaffe innan vi åker.

Det är torsdag morgon. Vi tar bilen till Hallsberg där vi byter till snabbtåget mot Göteborg. Vi ska till Göteborg för ett möte. Det ser ut att bli en fin dag och vi förvånas lite över värmen och solen som möter oss när vi stiger av tåget.

Vi letar efter information om vilken spårvagn vi ska ta men väljer att ta en promenad istället och vi njuter av solen som värmer även om det känns kallt så fort vi kommer in i skuggan.

Vi tar en promenad genom staden och vi stannar vid varje korsning, varje hörn osäkra på från vilket håll spårvagnen ska komma för att helt plötsligt upptäcka att det även kommer bilar, cyklister i full fart.

Det kurrar i magen, klockan är en bit över 12. Vi är i Haga och ska köpa med oss en jättestor kanelbulle hem.

Där ligger de i fönstret, kanelbullar stora som tallrikar. Allt som säljs på caféet är stort. Drömmar större än en knuten hand. Havreflarn stora som pocketböcker.


Här serveras även goda matpajer och vi bestämmer oss för varsin västerbottenpaj som är smakrik. Den är lite för varm, nästan så vi bränner oss på tungan. Men den är god.

Till kaffet delar vi på den stora drömmen som snabbt faller isär och blir en stor hög av smulor. Det är smulor överallt och drömmen har en hård botten och ett poröst lock.

Efter mat och fika strosar vi genom Haga tillbaka ner mot kvarteren bakom Feskekôrka, vi fortsätter mot centrum, tittar in på bokrean och köper några böcker och går sedan vidare ner mot Centralstationen.

Några minuter före fyra ska intercitytåget avgå mot Hallsberg. Konduktören står lättklädd och inväntar avgångstiden. Så blåser hon i visselpipan, dörrarna går i lås och tåget åker.

I Hallsberg skymmer det redan. Innan vi är framme vid bilen svänger en buss in på parkeringen kanske för att lämna av några som också är på väg hem.

Vi enas om att det varit ett bra möte, en bra dag i Göteborg.

Om man ska övernatta i Göteborg med så kan vi tipsa om Lisebergsbyns camping eller Lisebergs Ställplats Skatås

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism