fbpx

I helgen har vi varit på Westerqwarn utanför Kolbäck tillsammans med Dethleffs Club of Sweden. Det är riktigt roligt att äntligen kunna träffas igen, givetvis under coronasäkra former. Det var här vi träffade en del av medlemmarna för första gången för drygt ett år sedan.

Vi träffades senare på Elmiamässan där vi också hade möjlighet att träffa andra medlemmar från Dethleffsklubben samt representanter från Dethleffs.

Den här gången är vi här för en spontanträff. Det är ingen organiserad träff med aktiviteter med anledning av den pågående pandemin.


Håkan är en representanterna för Dethleffs Club of Sweden i Riksförbundet Mobil Fritid som haft ytterligare två träffar efter mässan.

Vi är ett 25-tal Dethleffsbilar som står här på fredag kväll och ytterligare några andra bilar. Styrelsen har haft möte och kommer att informera oss andra på lördag förmiddag.


Den här helgen har Tumbo husvagnar och husbilar en premiärmässa då Elmiamässan är inställd. Vi har cyklarna med oss och kommer att cykla dit efter informationen.

Regnet hänger i luften men det är inte så långt till Tumbo och håller man lite tempo så blir det inte så kallt i alla fall.


Vid Westerqwarn sitter en skylt om en cykelled Längs Strömsholms kanal och vi ser den också lite längre fram mot Strömsholm. Lite senare ser vi ytterligare en skylt om Mälardalsleden.


Vi kommer till korsningen där vi kom fram förra året när vi cyklade hemåt från Västerås och nu svänger vi mot Eskilstuna. Det är rätt mycket trafik och många kör onödigt nära.

Vid Kvicksund finns det cykelbanor och vi följer den över bron, under bron och fortsätter på Mälardalsleden mot Tumbo.

Vi passerar flera gravhögar både före och efter själva samhället. Här finns också en mycket vacker kyrka och flera riktigt gamla runstenar. Efter det sista gravfältet är det inte långt kvar tills vi är framme.

På området har Bürstnerklubben sin träff. Utanför Tumbo serveras färska munkar och inne i hallens kafeteria serveras kaffe och te. Borden är markerade med skyltar om endast ett sällskap per bord och personal finns tillänglig vid köket. Ingemar som är ordförande i klubben hade skojat och sagt att man ska äta munkar utan att få socker runt munnen men det går ju absolut inte!

Här finns också den nya Elegance som vi fick tillfälle att provköra vid den pressvisning som Hymer Group hade för några veckor sedan.


Vi går runt och tittar på både husbilar och husvagnar inom hus. Regnet har nu tilltagit och det känns skönt att vara under tak. Det sitter skyltar om att det endast får vara ett sällskap samtidigt i ekipagen. Tillbehörsbutiken tar in max 15 personer samtidigt och man har avgränsat entrén med en särskild in- och utgång.
Innan vi cyklar tillbaka till Dethleffsträffen så får vi ett par vattenflaskor av Jan på Tumbo, vilket vi tackar för!


När det slutat regna åker vi hemåt och när vi kört över bron och åker cykeltunneln tar vi sedan istället vänster och åker utefter Mälardalsleden.

Här är det inte alls lika mycket trafik och vi har en trevligare utsikt mot Mälaren när vi åker mot samhället Tumbo än när vi åkte vid åkrar och skogsdungar.

Strax innan Borgåsund svänger vi ner på cykelvägen som går på den andra sidan och följer Längs Strömsholms kanal bort mot Strömsholm, ett tips vi fått av Sören i klubben.

När vi kommer ut från området vid Strömsholm cyklar vi först fel och hamnar på fel sida av järnvägen. När vägen är slut ser vi golfbanan vid Mölntorp men det finns ingen övergång så vi får vända och åka tillbaka.


Vi fortsätter förbi vandrarhemmen och tar till höger in på en grusväg. I slutet av den sitter det en skylt som informerar om cykelleden. Vägen blir snabbt smalare och är en stig när vi kör in i skogen. När vi är framme vid Strömsholmsvägen är det bara att köra över vägen och fortsätta på grusvägen som leder ända fram tillbaks till ställplatsen.

Att cykla på grusväg i regn på mountainbike utan skärmar innebär man har en del vård av både sig själv, kläder och cykel när man kommer tillbaka. Men vi har för detta ändamålet Kärcher OC-3 med cykellåda då blir det lätt rent igen.


När vi kommer tillbaka är det flera som lämnat platsen. Det har varit en del problem med elen som berott på missförstånd/bristande kommunikation. Tyvärr fortsatte dessa problem under resten av lördagen och söndagen.

Man ska kanske inte ska erbjuda så många husbilar möjlighet till el innan man gjort en grundlig utredning kring vad orsaken till problemet är.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism