MASA skyddstäcke för husbil

Reklam och test av skyddstäcke från M.huhtalo AB

Ett rött paket med vita snören, ja det var innehållet i en jättepåse som kom med posten för drygt en månad sedan. I påsen fanns ett rött skyddstäcke med en silverfärgad baksida. Det är ungefär som när man ska dra ut en sovsäck ur sin påse. Ett täcke nästan helt utan luft och alldeles kompakt.

Ett skyddstäcke för husbilen som skyddar mot kyla och insyn och ett täcke avsett för vinterbruk passar bäst för oss eftersom vi åker hela året runt Täcket har verkligen en perfekt passform och det tar inte lång stund innan man lär sig hur det ska sättas fast.

Vi börjar med att veckla ut täcket och redan ut alla snören. Sedan lägger vi täcket över den ena framdörrens övre ytterkant och därefter i framdörrens nedre ytterkant. Därefter lägger man täcket över vindrutan och gör på samma sätt på den andra sidan. Med spännena fäster man täcket.

Från Tantolundens husbilscamping Stockholm 8-9 februari Där väderförhållanden var runt 0 grader.

Vi använde det också när vi var på First Camp Mörudden Karlstad 15-16 februari. Där väderförhållanden var runt +4 grader och kraftig vind som låg på från Vänern. Men inga problem att få täcket på plats, samtidigt som det verkligen ligger still trots utfärdad klass 1 varning från SMHI.

Nu hoppas vi på ordentlig kyla få vi kan testa täcket ordentligt när kylan gärna tränger sig på från bildelen. Men redan nu märker en positiv skillnad inne i husbilen samt att vi slipper kondens på insidan av fönstren i bildelen!

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

2 Comments

  • Gustaf Eriksson

    Instämmer i lovorden! Har samma täcke sedan några månader, och det gör verkligen skillnad då det blåser och temperaturen kryper mot noll eller under.

    • husbilsresorochaventyr

      Roligt att höra hur nöjda ni är det ert täcke, ja vi märker som sagt redan skillnad även om temperaturen inte varit så långt under 0 grade ännu. Hoppas på några riktiga köldknäppar innan våren kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: