fbpx

Som så många andra gillar vi att vara ute i naturen. Under helgen var det dags för Askersund outdoor festival och efter att ha ägnat förmiddagen till lite städning i husbilen och lite omvårdnad av trädgården också bar det i väg. Efter att ha gjort några trevliga stopp på landsbygdens dag kom vi till Askersund. Det var fullt med bilar och vi fick köra upp på en mindre gata bakom hamnen där vi parkerade bilen. Tur att vi tog bilen och inte husbilen! På citycampingen såg det ut att vara fullt. Vi gick utefter stranden där flera arrangörer hade sina stånd uppställda med bl a fatbikes och tillbehör för att underlätta lastning av kajak/kanot på bilen. Det fanns även en klättervägg för den som ville prova. Ute på Borgmästarholmen, dit man tar sig via en båtbrygga, kunde man prova kläder och lätta kängor, titta på tält, testa olika sovsäckar, provsmaka friluftsmat. Nere vid badstranden hölls det kurs i hur man vänder en kajak genom att rolla. Vi tog istället sikte på trädtälten. Visst är det något alldeles speciellt med en kojor i ett träd? Man måste bara klättra upp och undersöka och det gjorde vi så klart, båda två på en gång. Vi blev förvånade över hur stort det var. Det fanns två sängar men ändå gott om utrymme och mitt i tältet fanns en kamin. Ett sånt här tält vore toppen men det kräver minst tre stora träd för att fästa vajrar och säkerligen en lyft för att få vajrarna på plats. Som alternativ fanns några enmanstält för uppsättning i träd. Och för den som ville få lite mer information om olika ämnen fanns ett flertal föreläsningar. På tillbakavägen passerade vi bryggan där man kunde prova på SUP eller stand up paddle. Man står alltså på en slags surfingbräda och paddlar. Det här tycker vi ser så mysigt ut. Allra bäst är det att paddla en tidig morgon eller framåt kvällskvisten när det är lugnt fick vi lära oss. Det här är ett jättebra alternativ till en kajak eller kanot som kräver lastutrymme på husbilen. En SUP är uppblåsbar och ryms i en mellanstor väska. T o m paddeln är delbar. Det här kommer vi att testa.

Trots alla fina praktiska lätta utrustningar och kläder tycker vi att det viktigaste borde vara att man tar sig ut i naturen. Ta med sig lite fika, något att sitta på. Eller bara gå barfota på en strand, ligga på mage på en brygga och titta på småfiskar.

På vägen tillbaka till bilen passerade vi ett antal uppställda husbilar där ett par uppmanade oss att skaffa husbil! När vi träffar andra som åker husbil, oavsett ålder, har vi märkt att man tycker om samma saker; man uppskattar lugnet, frihetskänslan, det begränsade utrymmet som på ett sätt tvingar en till att inte göra någonting. Bara njuta av livet.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism