fbpx

Tiveden är inget man direkt förknippar med vintersporten slalom men på Stenkällegården finns slalombackar även om de två senaste årens vintrar gjort att backarna inte varit igång. I närheten finns Tivedens nationalpark med Sydsveriges vildaste skogar med kaotiska blockmarker.

Lördagen bjuder på vackert väder och även solen tittar fram. Framemot kvällen stiger dimman och slingrar sig uppför nedfarten.

På Stenkällegården erbjuder man stuguthyrning, camping både säsong och ställplatser. Det finns också platser nere vid sjön.

Vi går också en sväng in i skogen ovanför slalombacken. Kvalitetstid då vi njuter av ljuset och tystnaden även om vi emellanåt kan höra trafiken i fjärran.

Vi står på en elplats vid servicehuset högst upp. Det tar en stund innan vi kommer på plats då det är ganska lerigt p g a allt regn.

När morgonen gryr på lördagen märker vi att vi står alldeles intill slalombacken. Ski in och ski out i ordets rätta bemärkelse.

Servicehuset bredvid där vi står är riktigt rent och snyggt, här är herrarnas duschar.

Bra diskmöjligheter och möjligheter till matlagning.

Att behöva betala med enkronor för att få varmvatten i kök och duschar när man betalar 290 kr/dygn inklusive el är irriterande och omodernt.

Helt OK tömning av lösa tankar, men önskvärt med en utveckling av möjligheten att tömma fasta tankar.

Här börjar/slutar också Bergslagsleden som även går genom vår hemtrakt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism