fbpx

Nu börjar säsongen för många med härliga husbilsresor till fina platser. Då vill man ju få sova ordentligt och vakna utvilad så man orkar med nya upptäckter och äventyr.

Vi har ett betalt samarbete med Svensk Madrassdesign där vi under vinterns resor provat 13 cm tjocka resårmadrasser + 6 cm tjocka bäddmadrasser. Skillnaden är som natt och dag jämfört med standardmadrasserna som var original i husbilen.

I vår plåtis går det att fälla upp sängen så att man kommer åt garagedelen vilket är bra när vi ska ha med oss något större i husbilen. Därför finns det två formsydda standardresårmadrasser och en mittendel. Madrasserna har olika form och längd beroende på husbilens planlösning. Ska man byta ut de befintliga madrasserna är skräddarsydda madrasser det bästa alternativet.

Fabriken/butiken där alla madrasser tillverkas och säljs ligger i Slutarp utanför Falköping. Här möter Janne Kvalnes upp oss. Han öppnar den stora porten och vi går in. Innanför finns det massor av madrasser, sängar och tillbehör samt allt material som krävs för att göra alla madrasser. På lagret finns våra nya madrasser.

Vi börjar med att lyfta undan allt i sängen. Lakan, täcken och kuddar flyttas tillfälligt till soffan i köksdelen.

Janne hjälper till att bära ut madrasserna och lägger dem på plats. Madrasserna passar perfekt. Det såg väldigt enkelt ut när han tog alla mått på våra madrasser när vi träffades på Elmia Husvagn Husbil men vi förstår att det ligger lång erfarenhet bakom och att det krävs ett vant öga för att det ska bli bra.

De nya madrasserna är på plats och det är dags att bädda. Det känns som att krypa runt i bomull och det är otrolig skillnad mot tidigare.

Vi återanvänder överdragen från de ”gamla” resårmadrasserna. De nya bäddmadrasserna består av två delar så vi kan använda vanliga lakan att bädda med.

Det är dags att åka vidare hem mot Sälen men det kommer att bli ett stopp till innan dess och då får vi tillfälle att sova gott i vår ”nya” säng.

Fakta om våra resår- och bäddmadrasser

  • 13 cm pocket resårmadrass medium
  • Form 6 cm tjock bäddmadrass med mycket mjuk polyeter

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism