fbpx
Pensionatet Vidinge Gård utanför Älghult i Småland drivs av paret John och Eva-Lena Philip.

Pensionatet Vidinge Gård utanför Älghult i Småland drivs av paret Johan och Eva-Lena Philip. När vi åker mot Älghult en dag tidigare än planerat ringer vi till Vidinge Gård och det är det inga problem att komma dit. ”Det ordnar vi, det löser sig” säger Eva-Lena. Och när vi rullar in på gården för att parkera är Johan självklart där och hjälper till.

De har en mycket passande slogan: ” Kom som en gäst, åk som en vän. Kom gärna snart igen.

Boende

Rum med vandrarhemsstandard, Bed & Breakfast eller i lägenhet.

Ställplatser

Här kan du bo på din egen kudde i husbil eller husvagn. Det finns plats för sex stycken ställplatser med el. Dusch och toalett hittar man i Blomman på pensionatets övervåning. Ställplatserna bokas genom Acamp priset är från 100 kr natt.

Mat och dryck

Man har en restaurang som serverar frukost och middag. Här lagas hemlagad mat från grunden och till stor del lokalproducerad mat.

Man kan också laga egen mat i ett gemensamt kök.

Mat och dryck är ett viktigt inslag. Här grillar man utanför den mysiga puben där det också serveras lokalt tillverkad öl.

Aktiviteter

Livemusik

Torsdag kväll blir det middag med surf and turf och ett glas vin. Därefter förflyttar vi oss till puben för att lyssna på en livekonsert med Christian Smedström. Det här är hans första gig sedan 30 november 2019 och med sig har han sin parhäst, mentor och producent Kristoffer Ragnstam.

Vädret är perfekt, vi sitter ute och den som önskar får en extra filt att värma sig med. Vi får uppleva en magisk kväll med bra musik, ett fantastiskt samspel mellan Christian och Kristoffer och man önskar att kvällen aldrig ska ta slut.

Hundar är välkomna

Vidinge Gård är en omtyckt plats för hundägare och Vidinge Gård finns även med på Brukshundsklubbens lista över boende med hund.

Fiske

Här finns också Alsterån där 15 km av ån ingår i Strömfiske Alsterån. För den som inte vill kämpa med urstarka och kampvilliga strömvattensgäddor kan meta från båt eller brygga i Våraskruvsjön eller Hjärtasjön.

Cykling

Det går att cykla olika leder med start och mål vid Vidinge Gård. Och har man inte egen cykel så finns det att hyra på Vidinge Gård.

Vår sista aktivitet innan hemfärd

Om vädret tillåter kommer vi att cykla ner till Järnladan som Vidinge Gård arrenderar. Därefter kommer vi att vandra uppströms där vi möter Johan som ger oss varsin packraft och därefter paddlar vi tillbaka till Järnladan för att sedan cykla tillbaka till Vidinge Gård.

Hitta hit

Läs gärna vårt reportage från Pizzamakarna, som också är en anläggningen ansluten till Acamp.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism