fbpx

I det lilla samhället Igelfors som är en liten ort i Finspångs kommun i Östergötlands län bor äkta (pizza)makarna Vivi och Victor tillsammans med sina två barn.

Vivi och Victor som tillsammans driver sin restaurang Pizzamakarna erbjuder en avsmakningsmeny komponerad av lokala råvaror och fantasieggande recept och smakkombinationer.

Paret kommer ursprungligen från Uppsala och Stockholm, träffades i Australien men hamnade i Igelfors eftersom Victors föräldrar har en sommarstuga här som senare byts mot en permanentbostad.

Valet mellan att bo kvar i tvåan i stan eller att flytta till Igelfors är enkelt när barn nummer två kommer. Man får tag på ett hus alldeles i närheten av Victors föräldrars hus.

Läs mer om Pizzamakarna.

Ställplats

Förutom att äta stenugnsbakade pizzor kan man numera också boka ställplats via Acamp fr o m i sommar. Man står på gräs bland höga tallar alldeles intill Pizzamakarnas restaurang.

Faciliteter

Det finns möjligheter till elanslutning och vatten går att få framdraget. Inne i restaurangen finns också möjligheter att låna toalett. Även här passar stilen den gamla byggnaden. Genomtänkt – och snyggt.

Acamps första värdar

Öjje och Elin från Acamp åker själva husbil och har under sina resor saknat ställen där man kan äta och dricka gott på en mysig restaurang och sedan stå kvar på platsen under natten.

Öjjes fru Elin och Victor gick i parallellklass och konfirmerade sig samtidigt. Under åren har de haft kontakt på Facebook och det var också på Facebook där Elin såg att Vivi & Victor startat Pizzamakarna. Pizzamakarna hade precis allt som stämde med ett värdskap för Acamp.

Läs mer om Acamp

Restaurangen

Vivi och Victor har renoverat den gamla butiken varsamt, ett jobb som har tagit lång tid då man också velat gå igenom allt som fanns sparat. Atmosfären känns trevlig och man vill gärna dröja sig kvar.

Avsmakningsmeny

Lördag kväll. Pizzmakarna erbjuder en avsmakningsmeny med åtta pizzaslices. Till detta kan man beställa ett naturvinspaket eller prova ekologiskt hantverksöl samtidigt som vi får lyssna på livemusik med jazzbandet DJANGO.

Under kvällen får vi avnjuta åtta pizzor med smakkombinationer som verkligen inspirerar.

Himlen öppnar sina portar och regnet väller ner ett tag men vi sitter skyddade mot regnet under det uppställda partytältet.

Vi har slagits mot mygg under kvällen men vad gör väl det när man får njuta av vacker och medryckande livemusik med jazzbandet Django.

Lyssna och njut av musken.

Skön söndagsfrukost

Söndag morgon möts vi av doften av nybakt bröd. Det blir en frukost som består av nybakade baguetter och vi väljer laxröra, nykokta ägg, hemgjord äppelmust samt kaffe.

Att göra i Igelfors

Man kan t ex bada, basta i grannbyn, ridning, kanot-paddling, femkamp, skytte och man kan besöka naturreservat.

Läs om mer att göra hemsidan Välkommen till Igelfors Regna.

Ange din e-postadress för kostnadsfri prenumeration av nya resor och äventyr.

8 Comments

    1. Hej Arne Vet inte riktigt vad du menar med gratis parkering om man äter på restaurangen, inget vi vet något om. Men servicen som erbjuds är att man kan få tillgång till el, fylla dricksvatten samt tillgång till WC under restaurangens öppettider. Det var den information vi fick av ägarna Vivi och Victor. De skulle uppdatera uppgifterna på Acamps bokningssida så de blir bättre, för det var också något vi påtalade att de inte finns någon information där om vad som finns att få i serviceväg. Hälsningar Håkan

      1. Bra att de uppdaterar om servicenivå. Jag reagerade på att det verkade som om man inte fick något mer än parkering för pengarna.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism