fbpx

Pressmeddelande

Vintersäsongen är avslutad och nu pågår förberedelserna för fullt att färdigställa SkiStar Sälen till sommarsäsong med nya fjällupplevelser för en aktiv avkoppling på destinationen. I år maxas utbudet med flera nyheter såsom sommarskidåkning, fler leder för trailcykling och fartfyllda Mountain Coaster – spårrodel.

På Valleberget vid SkiStar Lodge Lindvallen byggs en helt ny äventyrsarena med massor av nya sommaraktiviteter. Dessutom adderas nya event och cykelkurser för alla nivåer. För att göra fjällsemestern sommartid tillgänglig för fler så prissänks* flera aktiviteter i år hos SkiStar. Vinterns succé med Valles vinterveckor blir nu Valles sommarveckor i Sälen med gratis Valle Kids club för alla barn till och med 9 under vecka 31 och 32.

-Vårt mål är att sätta fler människor i rörelse och att fler får njuta av den fantastiska skandinaviska fjällmiljön året runt. För att nå dit så har vi i år sänkt priset på flera upplevelser såsom cykelhyra och BikePass. Vi har dessutom flera bra paketerbjudanden som inkluderar aktiviteter och mysigt boende i fjällmiljö. Med dessa insatser hoppas vi att kunna växla upp vår sommarsatsning så att en fjällsemester med familjen på sommaren blir ännu mer attraktivt och tillgängligt för fler, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar.

Alla sommarens nyheter hos SkiStar Sälen:


– SummerSki 
– sommarskidåkning på konstgräs, En åkyta på totalt 7 000 kvm där du swishar ner för backen Anna och tar dig upp via liften Kråkan. Det artificiella gräset består av biologiskt framställd plast från sockerrör, där själva plastmattorna sedan produceras i Sverige. Dessutom adderas en Rail Park designad av SkiStars ambassadör Jesper Tjäder. Under sommaren kommer det även att erbjudas skidskola.
-Mountain Coaster – ett roligt och fartfyllt sätt att ta sig nerför berget i en spårrodel där banan både går uppför och nedför i max 40 km/h, där du kan bromsa och gasa själv.
-Mountain Tube- åk nerför backen i en gummiring och välj mellan olika raka samt kurvade banor med svängar.

Förstklassigt fjällboende på SkiStar lodge, glamping eller stuga med familjen


Bra fjällboenden finns det gott om även sommartid hos SkiStar Sälen med alltifrån SkiStar Lodge Lindvallen som håller öppet med restauranger, spa, äventyrsbad, minigolf och bowling till flertalet stugor och prisvärda lägenheter. Vinterns nyhet med SkiStar Igloo-Glamping finns även tillgängligt att boka sommartid, precis som ställplatser för husbilar med direkt närhet till sommarens aktiviteter i Lindvallen.

– I sommar finns det garanterat något för alla hos oss i Sälen, vare sig du tycker om aktiv avkoppling eller vill kombinera med bra, prisvärt boende, roliga utmaningar för hela familjen eller bara vill njuta av vidunderliga vyer i fjällmiljön. Välkommen till oss i sommar, säger Tomas Berg, destinationschef för SkiStar Sälen.

Ta liften och vandra eller utmana dig i klätterparken
Sedan tidigare finns också populära aktiviteter såsom vandring, där du smidigt kan starta din vandring runt fjället i Lindvallen genom att ta Gustav Express upp till toppen. För den som vill ta sig till den fina Stensjön uppe på fjället kommer det i år att läggas ny spång med rastplatser runt sjön. Dessutom kommer Destination Sälenfjällen påbörja ett arbete med att lägga spång från Hundfjället-Rörbäcksnäs, så att du både kommer att kunna cykla och vandra hela sträckan. Du kan också testa klätterparken eller padel vid Svansjön samt spa och äventyrsbad på Experium.

Cykeläventyr för alla nivåer
Till sommaren bjuder fjällen på nya, spännande cykeläventyr. I Sälen kan du delta i kurser för downhill-, trail-, jump- och pumptrack-cykling, dessutom erbjuder SkiStars utbildade cykelguider privatguidning. Läs allt om cykling i Sälen

Sommarens event i Sälen


I år finns det både nyheter i eventkalendern såsom iChallenge – träningsworkshops med inga mindre än ex-gladiatorn Peter Bláha och dansaren Karl Dyall – och förra årets nyheter som Olympic youth camp för barn i åldern 11-14 år – samt Tjejmilen Sälen by EQPE och Nils van der Poel Testet med Hans Olsson.

Likt tidigare år finns det även i år ett rikt restaurangutbud under sommaren där bl a Topprestaurangen Snögubben och Majkens Takeaway har öppet alla dagar under högsäsong och food trucks står redo vid Svansjön i Lindvallen. Läs mer om alla sommaröppna restauranger och caféer på salen.se (uppdateras fr o m mitten av juni).

*Prisvärda och prissänkta aktiviteter
Exempel på priser sommaren 2023(föregående år inom parentes):
Cykelhyra 1 dag, MTB vuxen: från 425 SEK (565)
BikePass 1 dag (all cykling inkl liftar) vuxen: från 195 SEK (375)

Öppettider
I Sälen är barmarkssäsongen igång 1 juni–5 november, som då inleds med öppning av Sälen Bike Park. Nyheterna SummerSki, Mountain Coaster och Mountain Tube öppnar för allmänheten den 1 juli. Alla öppettider hittar du på skistar.com

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism