fbpx

Om Hälla naturreservat kan man läsa på Länsstyrelsen Dalarnas hemsida ”Där Görälven och Fulan möts startar Västerdalälven. Den allra första sträckan består av det natursköna Hälla naturreservat. Området sträcker sig sju kilometer längs älven och innefattar ett 40-tal öar, artrika strandbrinkar och skogar. Det här är ett för Sverige ovanligt och märkligt landskap som kallas flätflod.”

Man kan köra ända fram till vändplatsen/parkeringen där det finns en bom. Här hittar man också en bra karta och information och djur och växter. Det är 1 km till Hälla och går man ytterligare 1 km kommer man till Färdsjöstaden.

Vi passerar bommen och följer skogsvägen tills vi kommer fram till en grind som vi stänger noggrant efter oss, just nu finns inga djur här.

När vi kommer ut mot hagarna ser vi flera byggnader rakt fram och till höger mot älven finns en slogbod. Man kan stiga iland vid slogboden om man kommer via älven. Den blå skylten påminner nästan om en busshållplats. I inlägget om Kläppen ski resort har vi skrivit om att paddla på Västerdalälven.

Det finns en inhägnad rast-/grillplats där man kan sitta ostörd när det går djur på ängarna. Lite närmare skogskanten mot vägen finns ett utedass.

Det börjar bli lite kyligt i luften och det finns t o m lite is i den lilla pölen.

Mer information och fakta kring Hälla naturreservat.

Läs mer på hemsidan för Länsstyrelsen Dalarna om Hälla naturreservat.

Drygt 100 meter före vändplanen/bommen finns denna fina plats med slogbod och möjlighet till både bad och fiske i Västerdalälven. Vi stannade där med husbilen i samband med test av sovsäck och uppblåsbara liggunderlag.

För att inte missa några av våra resor och äventyr är det enklaste att prenumerera på nya inlägg. Givetvis är det gratis att göra detta, och enklast genom att ange e-post adressen i prenumerationsfältet nedan. Bekräfta sedan din prenumeration via det meddelande som kommer från oss.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism