fbpx

Vi åker hemifrån lite mer en en timme innan vi ska starta och åker på västsidan mot Transtrandsbron. Det är långa köer från båda hållen och flera bilar vänder. Till slut kan vi svänga ut på östsidan och åka mot starten. Vi kör in på parkeringen, tar våra skidor och stavar och småspringer mot startfålla nr 6. När vi fått på oss skidorna och står redo i spåren hör vi speakern säga ”60 sekunder till start”.

Allt är förberett för den sista delen av vår tredje En Svensk Klassiker; skidor, kläder, energibars, pannlampor. Vi har kollat vädret under ett par dagars tid och det ser ut att bli riktigt bra.

Det flyter på bra uppför den första backen och det verkar som om de flesta klarar sig från att ramla omkull. Det är nästan vindstilla och den långa kön skidåkare ringlar sig uppåt. Vägövergången är passerad och nu är det bara en dryg kilometer kvar innan vi når Vasaloppets högsta punkt.

Vallningen känns bra till en början men det behövs mer fäste. När vi kommer fram till Smågan lämnar Carina in sina skidor för att få ett bättre fäste. Sedan bär det iväg mot Mångsbodarna. Det är nästan vindstilla, lite kyligt men absolut inte kallt.

I år startar vi nästan en timme senare men ska ända klara reptiderna vilket känns tungt. Det blir sportdryck och bulle i Mångsbodarna och sedan är det bara att dra iväg nerför backarna mot Risberg. Den första biten går bra men sedan väljer Carina att gå nerför den sista delen av backarna. Därefter är det helt omöjligt att få på sig skidorna igen. Höger pjäxa vill inte ta fäste.

Det är bara att inse att orken inte kommer att räcka till för att genomföra vårt tredje Öppet spår utan vi tar ett gemensamt beslut om att bryta i Risberg. Det är inte nära reptiden men efter Risberg väntar en lång stigning upp mot Evertsberg där det visserligen kommer många nerförsbackar.

Brytbussen går mot Mora så vi ringer en vän som hämtar oss med sin bil och kör oss tillbaka till starten i Sälen där vi har vår bil.

Trots allt känns det bra, det var ett bra beslut att bryta. Och självklart för oss att båda bryter, för vi gör detta tillsammans. Vi startar tillsammans, vi åker tillsammans, vi går i mål tillsammans och kan vi inte det så bryter vi självklart tillsammans!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism