fbpx

I betalat samarbete med Kläppen Ski Resort

Dag två är det dags att prova att paddla kanot på Västerdalälven. Det ska bli riktigt spännande, att det är strömt i vattnet det har vi sett. Vädret ska bli bra och klockan 9 är vi uppe vid receptionen för att hämta flytvästar och paddlar. Vår plan är att först paddla uppströms för att på så sätt kunna njuta av lite extra skjuts på tillbakavägen.

Kanoterna ligger redan på plats nere vid älvkanten så det är bara att ta plats i kanoten och ge sig ut på älven. Vi håller oss längs kanten för att slippa den starka strömmen längre ut.

Vi paddlar in under den bruna träbron som finns på höger sida. Här ser det ut att vara lugnare vatten men där har vi fel. Det blåser och är strömt och när vi åter når den stora älven känns den nästan lättpaddlad.

Efter några timmar är vi tillbaka på campingplatsen igen. Då väntar lite lunch efter en skön dusch i servicehuset som enligt oss får betyget ”väl godkänt”. Det är alltid trevligare med en gemensam ”lobby” så man slipper stå utanför respektive avdelning och vänta på varandra, framför allt om det är regn eller mitt i vintern.

Då vi nu varit ute en tid så behövdes det tvättas, så vi passade på att testa tvättstugan som är utrustad med två tvättmaskiner och två torktumlare, strykbräde. Det finns separata torkrum i servicebyggnaden. I servicehuset finns också ett ordentligt diskrum som användes efter lunchen.

Trevliga och väl tilltagna sällskapsutrymmen finns också samt plats för spel, TV och pingis. I anslutning till dessa finns även kök för matlagning och disk. Här kan man även inta sin måltid.

Vi uppskattar att man verkligen satsar på hållbart campande genom ordentliga och enkla möjligheter till källsortering på campingplatsen.

I en separat byggnad finns tömning för latrin och gråvatten samt på möjlighet att fylla drickvatten. Dock saknar vi möjligheten att tömma husbilens fasta tankar. Kanske något man ska satsa på inför framtiden för att på så sätt få fler gäster under sommarsäsongen?

Vi tycker det skulle vara bra med en högre stolpe med en kortläsare som man når utan att behöva kliva ur husbilen.

Att gäster med barn i olika åldrar utgör en stor andel av gästerna på Kläppen förstår man av det stora utbudet på campingen samt i form av aktiviteter för alla åldrar.

Mer om olika aktiviteter bl a SUP, vandring, minigolf finns presenterade på hemsidan Sommar i Kläppen

Men något vi hann med var att prova put and take-fiske i Gråhedsdammen som ligger cirka 1,5 km söder om Kläppen.

På Kläppen erbjuds också möjlighet till att cykla mountainbike utmed Västerdalälven eller utmed backen.

Mer om vad som erbjuds på Kläppen kan man ta del av via deras olika filmer på YouTube.

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism