fbpx

Från Örebro till Kolmården tog det ungefär 3 timmar med ett stopp i Finspång där vi handlade lite mat till helgen. Det var inte särskilt mycket trafik ner till Kolmården men vägen är rätt smal och kurvig ibland. Det har utlovats fint väder hela helgen, vilken tur för den här bokningen gjorde vi för ganska länge sedan. Nu har vi lyckats pricka in fint väder två helger i rad, midsommarhelgen var vi ju på Skansen.

Incheckningen gick bra och personalen gav bra och tydlig information om platsen vi hade bokat, det var en av platserna längst fram och närmast stranden/egentligen båthamnen och nära till tömning av gråvatten och latrin och påfyllning av färskvatten. Men när vi skulle köra in så skrapade grenar från ett träd precis vid infarten i taket på husbilen, här borde man ta bort ett eller flera grenverk på trädet. Vår husbil är ändå inte en av de högsta modellerna. Det finns ett antal servicehus och ”vårt” servicehus låg i anslutning till incheckningen. Här fanns toaletter, duschar och kök förstås. Vi brukar alltid använda de faciliteter som finns när vi bor på campingar även om vi har allt i husbilen. Det går snabbt och smidigt, skönt också om man är flera i bilen.

Men en sak som inte är fräsch är avsaknad av handfat vid urinalrännan, man blir hänvisad in till någon av toaletterna eller till duschrummet. Inte så trevligt kan man tycka, här borde man enkelt sätta ett handfat så man kan tvätta händerna utan att behöva ta i handtag eller så. I övrigt är intrycket att servicehusen är mycket fräscha och fina. Ett stort plus är den mycket effektiva diskmaskinen som man kan använda utan extra kostnad.

För den som vill bada och det ville vi ju så hade vi en strand lite längre bort, på baksidan av udden där vi bor. En stor härlig gräsmatta leder ner till stranden och en brygga ligger i. På stranden fanns ytterligare en brygga. Tyvärr var inte botten särskilt rolig, det var fullt med stora stenar och det är en fördel om man kan simma ut direkt för att slippa göra fötterna illa. Det borde inte vara så svårt att rensa botten från de största och vassaste stenarna. Badar man på eftermiddagen/kvällen som vi har gjort nu två gånger så ligger stranden till stor del i skugga.

Det finns en minigolfbana på området och den tänkte vi kanske prova i morgon innan vi åker.

Man har möjligt att handla färskt nybakat bröd varje morgon och man kan även köpa en del matvaror om man märker att det är något som tagit slut.

På campingen finns även möjlighet att hyra cykel men det finns bara två så är man fler får man hitta på andra lösningar. Vi såg också två stycken Segway för uthyrning.

Tömningen av fasta tankar för gråvatten är en detalj som har klar förbättringspotential. Det är inte så trevligt att den är placerad så nära lekplatsen och den övriga campingen utan en avskärmning med t ex ett plank. Att tömningen sedan är placerad i en relativ kraftig lutning gör ju det hela inte enklare, framför allt då man inte gjort någon större ram runt tömningsplattan som gör att gråvattnet rinner ner på rätt ställe. Det krävs att man kommer precis rätt över för att inte det ska skvätta något vatten som så omedelbart rinner ner i backen. Att komma så precis är lite svårt då man inte vill åka över det handtag i metall som man öppna/stänger luckan med. Det blev därför att försiktigt öppna ventilen så det inte skvätter över vid tömning, men jag gav upp efter några försök. Vi får helt enkelt åka till en annan tömningsplats.

Vi har haft det bra på First Camp Kolmården, vädret har varit toppen. Det har varit lugnt och skönt, inget busliv och vi har absolut vaknat helt utvilade.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism