fbpx

Oftast åker vi kvällen innan för att vara på plats i god tid när vi ska delta i ett lopp. Vi åker över Venjan eftersom vi ska till Sollerön där loppet har sin start och målgång.

När vi kommer fram till Sollerön ska vi börja med att hämta ut våra nummerlappar vid starten/målet och en parkeringsvakt ger instruktioner om hur vi ska köra. Det är en liten omväg men trafiken måste ha ett bra flöde.

Vid starten/målet kan man komplettera med det man behöver – kläder, skor, däck, solglasögon m m om man skulle upptäcka att något saknas trots allt.

Det är bl a vid tillfällen som cykellopp som det är guld värt att ha sitt eget lilla hus på hjul med sig. Kök, sovrum, toalett och dusch och ”vardagsrum”. Håkan har även ett garage modell mindre vilket är otroligt bra om något behöver fixas i sista stund.

Det är fjärde gången vi genomför loppet och har även i år valt distansen 16 mil. Man kan välja mellan tre olika distanser, Orsasjön runt 7 mil, Siljan runt 12 mil samt den vi valt Orsasjön + Siljan runt 16 mil. 2020 bodde vi i Fjugesta och gjorde då Siljan Runt 16 mil home edition p g a pandemin. Vi körde vår vanliga långrunda på 10 mil genom fem kommuner + en förlängning så vi kom upp till 16 mil.

Siljan runt är en bra uppvärmning inför Vätternrundan 315 km, världens största motionslopp på cykel som genomförs 14-15 juni 2024.

På Siljan Runts hemsida kan man läsa:

Siljan Runt – En motionsrunda på cykel genomförs årligen första lördagen i juni. 2024 arrangerar Sollerö IF Siljan Runt för 57:e gången. Vårt arrangemang är precis som vi beskriver – en motionsrunda på cykel – och ingen regelrätt cykeltävling. Alla ska kunna vara med och därmed erbjuder vi tre olika färdvägar: 7 mil runt Orsasjön, 12 mil runt Siljan eller 16 mil runt de båda ovan nämnda sjöarna.”

Depåer

Det är viktigt att fylla på med vätska och energi efter vägen och det finns totalt sex stycken depåer utefter vägen; Kumbelnäs, Färnäs, Garsås, Tällberg, Fornby och Björka.

Lite fakta från loppet

Här cyklade vi

Vi har fint väder hela turen runt med en max temperatur på 35° när vi kommer till Tällberg.

Total stigning 910 m, totalt nedför 912 m, lägsta punkt 154 möh, högsta punkt 248 möh

Efter målgång får man välja en Dalahäst som medalj/minne från loppet.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism