fbpx

Säkert är det väldigt många som passerat denna rastplats på väg till eller från Sälen under vintern eller sommaren. Kanske på väg till Vasaloppet som man numera kan genomföra året runt, under vintern på skidor och på sommaren med cykel. Delta i Vansbrosimningen eller helt enkelt på väg någon annanstans. Rastplatsen ligger lämpligt till för en bensträckare eller en övernattning innan man reser vidare. Sjön Långban som ligger i anslutning lockar till ett bad.

Det finns tillgång till WC samt även RWC, möjlighet att tömma lösa tankar för toalett, enligt information på Trafikverkets hemsida får gråvatten inte tömmas på plats avsedd för latrintömning. Man kan även slänga det skräp som uppstår under resan.

HUSBILSRESOR & ÄVENTYR stannar för en fika vid rastplats Sandslandet med Adria Twin

Rastplatsen ligger utmed Inlandsvägen som är en 180 mil lång förbindelse i sin sträckning från Halmstad i söder till Karesuando i norr. Östersund ligger mitt på sträckan. Som namnet antyder går vägen genom Sveriges inland.

Får man övernatta på en rastplats?

Våra rastplatser är främst avsedda för tillfällig rast och vila, inte för övernattning. På rastplatser och skyltade P-platser är det dock i grunden tillåtet att stå högst 24 timmar. Detta gäller även för tältande enligt vad som framgår på Trafikverkets hemsida > rastplatser <

Hitta hit

Fler tips finns tidigare publicerade på vår hemsida, gilla och följ våra resor och äventyr i våra sociala medier samt prenumerera gratis på nyheter så du garanterat inte missar något.

Vi önskar er många härliga resor och äventyr året runt.

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism