fbpx

Vi har under flera år tittat och funderat på ett förtält till vår plåtis. Ett tält som enkelt och snabbt går att sätta upp och inte väger för mycket. Det skulle vara skönt att kunna komma in i skydd mot väder och vind t ex efter en cykeltur utan att behöva gå in i bilen med smutsiga kläder.

Det är därför riktigt roligt att vi nu kan presentera vårt samarbete med Wera där vi under våren och sommaren kommer att testa deras lufttält Bohus Air 310 för husbilar och husvagnar.

Utprovning av modell

För att få rätt modell på tältet beroende på monteringshöjden, alltså mellan marken och markisen när den helt infälld, så kom Fredrik från WERA upp till oss i Sälen för utprovning.

Första uppsättningen

Vi förvånas över hur enkelt och snabbt man får upp tältet. Det tar ungefär 15 minuter men då har vi inte satt i markpinnar och finjusterat. Så klart kommer det att gå ännu snabbare ju fler gånger vi sätter upp tältet.

Tältet är utrustat med ordentlig en markkappa med öljetter för pinnar, kraftiga stormlinor samt fyra invändiga luftkuddar som stabiliserar tältet ordentligt. Det blir en markant temperaturskillnad och framför allt lä inne i tältet.

Det vi kommer titta mer på och fundera kring är lösning vid skjutdörren beträffande luftkudden i taket samt duken på insidan som kanske kan modifieras för att bättre passa skjutdörren på vår plåtis.

Hur snabbt kan man sätta upp tältet?

Se gärna vår film som visar när vi sätter upp lufttältet snabbt och enkelt.

Fakta om tältet finns via länken: Wera bohus 310

Gilla och följ oss i våra sociala medier samt prenumerera på nya artiklar som presenteras här på hemsidan.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism