Säker resa under höstlovet

I samarbete med Babya och Leka Örebro Marieberg,vid IKEA och Wifi.se

Vi har ibland med barnbarn på våra husbilsresor och äventyr. Då är det viktigt att de reser på ett tryggt och säkert sätt. Därför samarbetar vi med Babya och Lekia om olika bilbarnstolar för husbil. De modellerna vi har är Britax-Römmer MAX-WAY Plus som är försedd med ett avancerat sidokrocksskydd (SICT) som du aktiverar på den sida som är närmast bildörren. Vid montering i husbilen avnänder vi numera även Britax Kil – Secura Hi-Way för att få rätt lutning på stolen.

För de något större barnen finns Britax-Römer KIDFIX II XP vilken även den är utrustad med ett avancerat sidokrocksskydd (SICT) som du aktiverar på den sida som är närmast bildörren.

Torbjörn Andersson på Babya/Lekia ger i denna film värdefulla tips vid montering av bilbarnstol i husbil. YouTube

Om barnen tröttnar på resandet kan man låta dem titta på film eller något annat en stund. Då är WiFi från wifi.se ett alternativ som vi nu testar.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: