fbpx

Vi är båda aktiva i Svenska Turistföreningen (STF) Örebro lokalavdelning. Av den anledningen så tillbringade vi den gånga helgen på Åkerby Herrgård cirka 10 km nordväst om Nora där ideella och personal inom STF från hela landet samlats.

Åkerby Herrgård är sedan en tid ansluten till STF som franchisetagare. Detta innebär att medlemmar i STF erhåller medlemspris på boende vid anläggningen som också satsar på att ta emot husbilar. Därför kommer man att förbättra uppställningsmöjligheterna samt anlägga fler elstolpar.

Vi fick en helt okej plats för vår husbil där vi också kunde ansluta till el via ett uttag på hotellbyggnaden. I densamma hade vi tillgång till både relax, dusch, bastu och toalett. Åkerby erbjuder ett flertal olika evenemang under året t ex danskvällar, julbord, julfirande samt nyårsfirande, mer om dessa arrangemang kan man läsa på deras hemsida. Vårt test av mobilt bredband från Wifi.se fungerade helt felfritt på Åkerby.

Men nu var det alltså en helg i STF:s tecken som gällde för vår del. Redan vid ankomsten så träffade vi ett par gamla bekanta som visade oss tillrätta inför kvällens middag. Vi tycker det är trevligt att både träffa gamla vänner, men också att lära känna nya. Därför letade vi upp för oss okända personer som sällskap till middagen, vilket var mycket trevligt. Samtalen handlade om stugvärdsuppdrag, STF i stort och smått samt om husbilar ett ämne som man av någon anledning alltid halkar in på hela tiden. Det är bara trevligt och alltid lika spännande att få höra om olika typer av bilar, hur och vart man reser samt under vilka årstider.

STF:s VD/Generalsekreterare Magnus Ling hälsar välkomna till middagen.

Lördagen inleddes med frukost innan vi genomförde ett träningspass inför New York City Marathon som det snart är dags för. Hur kunde ett år gå så fort, vi hade ju SÅ lång tid på oss och nu är det bara åtta dagar kvar till avresa!

Under resten av dagen var det ett späckat och mycket givande program med många samtal och diskussioner kring STF:s framtid och utveckling. En mycket inspirerande föreläsning kring optimism fick vi av Erik Fernholm. Innan dagen skulle avslutas med walk and talkfika och återkoppling.

Sedan blev det lite egen tid innan middagen som blev lika trevlig som kvällen innan med många nya bekantskaper och samtal. Men tyvärr vann inte något av de borden vi satt vid middagens musiktävling.

Träffen avslutades under söndagseftermiddagen efter att vi i olika grupper utifrån arrangemangsform träffats under större delen av dagen.

Nu återstår bara att börja provpacka och kolla av allt inför nästa veckas stora äventyr och utmaning. Helgen efter att vi kommit hem från New York så bär det av på Campingkryssning som arrangeras av Husvagn och camping. Där kommer vi ge tips och inspiration om husbilsresor under vintern. Hoppas vi ses på kryssningen.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism