Ställplats Sundbyholms gästhamn

När jag säger “i dag är det äventyrsväder” så vet mina barn precis vad jag menar. Det är när man redan tidigt på morgonen känner i hela kroppen att i dag ska vi göra en utflykt. Det kan var en långtur på cykel, bara cykla och njuta av omgivningen, stanna och fika och inte ha några tider att passa. Eller att att ta med sig skidorna och bara åka så långt att man nästan glömmer att man ska hem också. På sommaren kan det vara att åka till badstranden, gärna en som ligger nära, för bada måste man göra nu inte sen. Ligga och guppa i vattnet på en flytstav, titta ut över vattnet och bara njuta. Och den här morgonen var just en sådan morgon.

Annons.

På förmiddagen gick vi runt i den fina omgivningen vid Sundbyholms Slott.

Det finns även massor med roliga lekplatser för barn (och vuxna). Här får man verkligen lägga band på sig själv för att inte svinga sig upp till kojan eller hoppa runt på äggen.

Ett stort plus till Eskilstuna kommun för att man satsat ordentligt på tillgänglighet för lek, umgänge och bad. Även om badtemperaturen vid vårt besök inte var så lockande för vår del i alla fall. Lite längre bort finns även en badplats för hundar.

Alldeles i närheten av välordnade Sundbyholms ställplats  med fina platser på grus och tillgång till el och dusch/wc och småbåtshamn finns även Sigurdsristningen. Nere vid bryggan fanns en skylt och en pil. Det verkade logiskt att följa vandringsleden upp mot skogsbrynet så det gjorde vi men hittade inga skyltar som visade vägen till Sigurdsristningen. Som tur är så rör det sig ganska många människor i omgivningen så efter en liten extra runda på rullstensåsen hittade vi rätt.

En minibuss stannade en bit bort på parkeringen och ett antal personer hoppade snabbt ut ur bussen och började plocka fram ryggsäckar, stavar och skridskor. Och på nolltid var alla nere på isen. Gruppen på isen var från Holland och skulle åka långfärdsskridskor. Vart hann jag aldrig få svar på, de gjorde en liten sväng, kom tillbaka och försvann sedan snabbt i fjärran.

Annons

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: