fbpx

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Sportamore, Skistart.com samt Outnorth

Racefox erbjöd sig ta en bild av oss och då med deras monter i bakgrunden så det var ju smart tänkt 🙂 Vi fick varsin väska som håller mobilen varm när det är kallt ute. Den kommer vi även använda för att förvara batterier till kameran.

Vi träffade ett par härliga ”bärgarkillar” från Assistancekåren som informerade om olika tjänster de kan hjälpa till med, vi fick med oss både reflexer, modellbilar och plåtburkar till barnbarnen (eller var det vi som ville ha burkarna :))

Preem hade som vanligt sin plats på mässan. I år fick man en hjärtformad blåbärspaj, bakad och serverad av Robert, och lite kaffe.

Runt hörnet hittade vi ett bekant ansikte från förra årets Öppet spår. Historien började egentligen i startfållan. Ett sista toalettbesök efter bussturen upp till Sälen måste man ju hinna med och när jag kom ut stod Stålmannen en bit bort och undrade om jag kunde hjälpa honom med dragkedjan på axeln på dräkten. Man kan ju tillägga att det var -27 grader och då är det lättare om man får hjälp. Håkan såg rätt förvånad ut när han såg Stålmannen. Stålmannen alias Mikael Kulanko berättade att han åkte alla lopp under Vasaloppsveckorna och att målet var att samla in pengar till Världens barn.

Nu berättade Mikael att målet var uppfyllt, att han gjort 100 Vasaloppsstarter och att han haft siffran 5 som en gemensam nämnare. Fem år, 500 000 och att rädda 500 flickor från att bli könsstympade.

För honom är det, precis som för många andra, viktigt att ha ett mål men lika viktigt att inte fastna i gamla banor utan även hitta nya möjligheter och utmaningar. Vi fick många tips om lopp och om både tyska och danska Klassikern. Vi blev inbjudna att hälsa på i Halmstad om vi skulle ha vägarna förbi. Det är inte helt omöjligt att vi gör ett besök någon gång.

Vi pratade med personal montern vid En Svensk Klassiker om de kläder som finns. Vi kom med en hel del synpunkter och kände att vi blev lyssnade på.

Vid Orsa Grönklitts monter frågade vi efter vår gemensamme vän Johan Larsson, som tyvärr inte var på plats.

Springtime Sports Club erbjöd medlemsskap och syftet är ”att vara en mötesplats för människor som vill komma igång eller ta nästa steg i sitt motionerande.”

Det finns ju redan i dag en uppsjö av olika Facebookgrupper m m och det kanske inte är en form som passar alla. För mig är det inte viktigt att jag springer, cyklar, simmar eller åker skidor på rekordtider utan att delta och att ta mig i mål och framför allt att jag tycker det är roligt. Förra året gjorde jag En Svensk Klassiker parallellt med Tjejklassikern så visst kan man klara rätt mycket utan att vara toppidrottare.

Den här resan testar vi ett elverk som kommer från Ljus & Nöje detta för att ladda batterierna då laddning med solceller inte riktigt räcker till. Förra året hade vi temperaturer runt -25 grader. I år är det absolut inte så kallt men vi väljer ändå att prova för att få erfarenhet inför kommande resor vintertid.

Annonser

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism