fbpx

Vi bor i Sälen och den senaste tiden har det snöat rejält vilket i och för sig är underbart. Snön lägger sig som ett vackert vitt täcke över allting, även vår husbil. Hur förbereder man egentligen husbilen inför en resa när den är full med snö?

Vår husbil Adria Twin hemma i Sälen täckt med snö.

Det gäller att få bort snön från husbilen både för att det inte ska skada husbilen men framför allt inte orsaka skada på andra fordon, egendom eller personer när man åker.

Att se till så lysen och registreringsskylt syns är också viktigt så klart samt att man skrapar rent rutorna från is och snö innan avfärd.

Vår husbil Adria Twin hemma i Sälen täckt med snö.

Vi använder en tvättborste med teleskopskaft för att ta bort snön från taket.

Vår husbil Adria Twin hemma i Sälen täckt med snö.

Vad säger lagen?

I följande lagrum kan man läsa vad som gäller kring snö och is som kan jämställas med last. Om snö och is lossnar så är det osäkrad last i lagens mening. Man kan få böter om polisen anser att man inte har tagit bort tillräckligt. Orsakar det en olycka eller skada kan det anses som vårdslöshet i trafik och då riskerar man dagsböter och indraget körkort.

Läs vad som gäller i Trafikförordning 1998:1276

För oss självklart med ordentliga dubbdäck på husbilen under våra resor på vintervägar.

Läs mer på bloggen om vårt test av  Continental VanContact IceMAK King5 fälgar och däcktrycksövervakning i samarbete med ProDOB

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism