fbpx

I betalt samarbete med Continental och ProDOB

I slutet av oktober inleder vi vårt samarbete med Continental och ProDOB där vi ska testa däck, fälgar och övervakningsutrustning för tryck och temperatur.

Under en dryg månad har det blivit ett par hundra mil redan, så blir det när avståenden är lite längre. Vi har kört på nästintill sommarväglag, höstväglag med löv samt riktigt härligt vinterväglag.

HP Adlung är verkligen ett proffs på däck. Han ger oss en riktigt bra och grundlig genomgång om olika däck och gummiblandningar samt den stora skillnaden mellan olika mönster och dess betydelse för vilken årstid man i huvudsak använder respektive däcktyp. Nu förstår vi hur mycket forskning och testning som ligger bakom framtagandet av olika typer av mönster och hur viktigt det är att man har rätt typ av däck till husbilen och alla andra fordonstyper också så klart.

På de däck vi nu testar så är en tryck- och temperaturövervakningsutrustning monterad i fälgen. När däcken är monterade på bilen är det dags för kalibrering av utrustningen.

Under de resor vi gjort under den månad som gått har det varit spännande att kunna se se hur mycket däcktrycket påverkas av temperaturen i däcken. Det varierar mycket från start, efter några mils körning samt efter flera mil på motorväg. Nu förstår vi verkligen hur mycket däcktrycket påverkar köregenskaper och komfort i husbilen.

Som man kan se nedan så ökar trycket med 0,72 bar i och med att temperaturen i däcket ändras från -2 (utetemperatur -2) till 35 (utetemperatur 3) grader.

Vi fortsätter vårt test under hela vintern och återkommer på bloggen med hur vi upplever däck och fälgar.

Produkter vi testar

Däck: Continental VanContact Ice

Fälgar: MAK King5 framtagna speciellt för vans, husbilar och andra fordon som kräver hög belastningstålighet.

4 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism