fbpx

I betalt samarbete med Bikeramp

Cykling. Det var det som förde oss samman, det gemensamma intresset för cykling fast ändå på olika sätt. En av oss tycker om att cykla fort, långt och älskar tävlingar och tidtagning. Den andra älskar förvisso att cykla långt men ser snarare cyklingen som mindfulness, ett sätt att stressa ner och rensa huvudet. Och någonstans där emellan kompromissar vi och upplever platser på cykel – tillsammans. Vår första tur tillsammans överhuvudtaget var med mountainbike uppe i Kilsbergen.

Idag vore det en lögn att säga att bara en av oss gillar utmaningar och tävlingsinstinkten finns allt där hos oss båda liksom envisheten och uthålligheten.

Tävlingar MTB. Vårt första lopp tillsammans var Billingeracet för precis tre år sedan. Därefter har det blivit Cykelvasan, Lidingö MTB.

Tävlingar landsväg. Det längsta lopp vi kört hittills är Vätternrundan 300 km. Därefter kommer Shimano landsväg 167 km samt Orsasjön och Siljan runt 160 km. Vi har kört Halvvättern 150 km och Tjejvättern 100 km.

Efter att ha deltagit i cykellopp som Vätternrundan och Shimano landsväg och Siljan Runt, som träning inför Vätternrundan, känner vi båda att cykeltävlingar landsväg på 150-200 km känns rätt lagom. Vår tanke är att cykla något/några av dessa lopp igen men i dagsläget har flera lopp blivit inställda eller framflyttade. Vi har tillsammans genomfört En Svensk Klassiker fem gånger, så någon ny utmaning skulle vara spännande.

Träning landsväg. Vi kör en sträcka på cirka 100 km genom fem kommuner med start och mål i Lekebergs kommun. Därefter passerar man Degerfors, Laxå, Askersund, och slutligen Hallsbergs kommun beroende på vilken riktning man tar förstås.

Träning MTB. Vi cyklade från ställplatsen vid Westerqwarn.se till Västerås och Tidövägen, Rytterne och Strömsholm på vägen tillbaka till Westerqwarn. Fjugesta till Firstcamp Ånnaboda genom Garphyttans nationalpark. Skagernrundan är en trevlig mountainbikeled runt Skagern. MTB i Pershyttan – Limstensleden och nu senast Dammsjön runt. Vi har även cyklat innervarvet av Vätternrundan – Visingsö runt.

Packlista. Cykelpump och lagningskit. Överdragskläder, lösa ärmar och ben. Dubbla vattenflaskor. Energibars/-tabletter. Bananer är bra.

Husbil. Precis som det låter – ett hus på bil. Här bor vi, sover, äter, använder kök, dusch och toalett. Efter ett lopp finns inte så mycket energi kvar och då är det skönt att ta en dusch, äta och sova i sin husbil.

Bra cykeltillbehör i bilen. Vi har en hopfällbar cykelramp från Bikeramp. Den är enkel att använda som ni kan se i vårt Youtube klipp, och hopfälld tar den nästan ingen plats alls. Man rullar upp cyklarna på och av rampen istället för lyfta dem. Vilket är skönt då vårt cykelställ sitter högt på vår husbil. Men även om man har cykelhållaren lågt placerad kan det vara ett tungt lyft samt man slipper riskera olja eller annat på kläderna i samband med lyftet. Fungerar lika bra med MTB och racers.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism