Stäng av radion och töm avloppet!

Nu är det äntligen åtgärdat, något som jag irriterat mig på ända sedan vi köpte husbilen. Det var kopplat så att ström alltid låg på till radion via en kabel från bodelsbatterierna. Man hade kopplat bort matningen från startbatteriet samt styrningen via tändningen.

Idag var det dags att göra om och installera en 3-stegsbrytare så att man kan ha två separata strömmatningar för att radion ska stängas av automatiskt samt att du kan ha radion på utan belasta startbatteriet.

Samtidigt passade jag på att byta strömbrytaren för de tidigare monterade “arbetslamporna” som är till stor hjälp när man ska parkera eller backa när det är mörkt.

Panelen och brytarna beställde jag från Awimex och jag är mycket nöjd med utseendet på dessa. Efter att ha provat olika placeringar fastnade jag för denna. Panelen är inte i vägen och det behövs inte göras några hål för montering.

Vi har saknat en bra och stadig plats och framför allt lättåtkomlig för kaffemuggar eller flaskor/burkar. Vår husbil är inte utrustad med en originalhållare utan vi har ett stort förvaringsfack. Nu är förvaringsfacket ersatt med hållarna.

Tack vare att panelen med dryckeshållarna är utrustad med ett USB-uttag kan vi nu lättare lyssna på musik eller ljudböcker via mobilen samtidigt som mobilen laddas. USB-uttaget satt tidigare dolt i handskfacket.

Ibland när vi ska tömma tankarna är det svårt att komma nära brunnen, kanske går det lättare med en mindre bil. Problemet som uppstår är att en del av innehållet rinner ut på marken runt omkring för att vi inte kommer tillräckligt nära.

Jag har löst detta på ett väldigt enkelt sätt genom att köpa en två meter lång slang och en koppling som passar på avloppsröret.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: