Tillgänglighetsanpassade Göljestigen

Igår var det invigning av den 400 meter långa delen av Göljestigen som tillgänglighetsanpassats via medel från Region Örebro län. Totalt har man satsat 700 000 kronor för att fler ska få möjlighet att komma ut i naturen.

Det högtidliga “bandklippandet” som denna gång genomfördes med hjälp av en kniv, för vi är ju i alla fall ute i skogen, stod regionrådet Irén Lejegren, (s) Ordförande Regional tillväxtnämnd, Region Örebro län tillsammans med Torbjörn Ahlin (c) Vice ordförande och Willhelm Sundman (l) 2:e vice ordförande för.

Utmed hela delen finns en kant som hjälpmedel för synsvaga samt kontrastmålning på broräcken och informationtavlor med punktskrift samt QR-kod för att ladda ned information som man kan lyssna på.

Efter invigningen vandrade vi fram till den iordningställda grillplatsen där Johan Karlström bjöd på kaffe som tillagats över öppen eld i en hög och bra eldstad.

Se filmen när vi testar QR-koden vid klapperstensfältet.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: