Dammsjön runt – MTB 3

Den här helgen är vi i Pershyttan utanför Nora. Cyklarna har varit inne på service och nu vill vi testa fler MTB-leder. Här finns 12 MTB-leder som ingår i Bergslagencycling och den här gången väljer vi leden Dammsjön runt. Tidigare i år cyklade vi Limstensleden – MTB 5.

Dammsjön runt är en röd led och ganska lättcyklad och har en längd på 7 km. Den är alltså bara hälften så lång som Limstensleden.

Vi utgår från Kalasexpressen i Pershyttan och cyklar upp och förbi hyttan, vidare mot grusplanen där man även kan börja gå på Bergslagsleden. När vi åter kommer tillbaka till till besökscentret förstår vi att leden börjar som MTB 5 gör. Leden har en bra blandning av grusvägar och skogsstigar. På ett kalhygge får vi lyfta cyklarna då det finns nedfallna träd över stigen.

När vi kommer tillbaka till husbilen kör vi in på leden Åkerbyrundan – MTB 11 ner mot Nora för att köpa varsin Noraglass och dagens smaker är vanilj, hasselnöt och smultron.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: