fbpx

I samarbete med @wifi.se

I torsdags kom en caravan router som vi ska prova när vi är ute med husbilen. Vi använder vår husbil året runt och vi står på campingar, ställplatser eller fricampar.

När vi varit ute med husbilen tidigare har det ibland varit problem med uppkopplingen för datorer, mobiler och TV då vi använt parabol eller antenn. Det kommer att bli mycket intressant speciellt när vi framcampar.

Tillsammans med wifi.se kommer vi att testa deras mobila router, en lätt och kompakt fordonsrouter med två separata antenner för 4G och 3G.


9 Comments

 1. Praktiskt att ha med sig router när man är ute med husbilen, det har vi alltid! Vi använder en router i husbåten också, så vi tar helt enkelt med den … Är det någon skillnad på en ”caravan router” och en vanlig router?

  1. Hej FREEDOMtravel
   Vi har kontaktat företaget https://caravanrouter.com/ som saluför utrustningen. Detta för att svaret ska bli korrekt och riktigt. Så fort vi får svar kommer det att publiceras hör. Tack för frågan Hälsningar Carina och Håkan HUSBILSRESOR & ÄVENTYR

  2. Hej FREEDOMtravel nu har vi fått svar från Caravanrouter. ”Vår router är speciellt framtagen fär fordonsmiljö och är tillverkad av ett av de ledande färetagen i Europa inom detta område. Den erbjuder både 4G-uppkoppling och wifi. Det är samma router som sitter i många bussar där över 40 personer kan vara uppkopplade samtidigt. MAO i en ren professionell miljö. Den levererar en mycket stabil uppkoppling i alla lägen med dess två medföljande 4G antenner som har 2 meter lång sladd för bästa mottagning. Dessa routrar är även skaktestade och klarar upp till 70 grader plus till 70 minusgrader.”

 2. Har permanent router i husbilen ( Huawei ) funkar utmärkt. På resa använder jag telefonen och kopplat upp Hotspot. Routen får sim-kort i det landet vi stannar länge i köper alltid något som passar. Jag pratande på mässan med @wifi.se.

  1. Hej Nils-Åke
   Ja det finns säkert många olika modeller och lösningar allt utifrån eget behov. Ska bli intressant att testa denna från @wifi.se och se hur den fungerar när många telefoner, I-pad och dator samtidigt är uppkopplade mot den samtidigt som vi streamar TV-program.

   Hälsningar

   Håkan och Carina HUSBILSRESOR & ÄVENTYR

 3. Försökte läsa lite om denna lösningen och tyckte det lät spännande men priset avskräcker ju å det grövsta.
  Har kört med en vanlig puck till internet i husbilen och tidigare husvagnar och det har fungerat med två tonåringar, strömmar TV/film samt surf utan problem. Den har fungerat utmärkt i många år och smidigt att man kan ta med den om man ska iväg. Har inte skaffat en ny sedan vi bytte teleoperatör.
  Anpassad för fordon läste jag skulle vara intressant att veta vad denna anpassningen är? Om det innebär att 40 personer kan nyttja den samtidigt har jag inget behov av. 🙂
  Finns routern inte att köpa lös? Vilken leverantör är det av uppkopplingen?
  Har fri surf på mitt mobilabonnemang så är inte intresserad av ett abonnemang, har mailat till firman som säljer dessa men inte fått något svar, väldigt knapphändigt med svar på hemsidan, har ni fler svar?

  1. Hej Så här svarar leverantören av Caravan Router kring de specifika anpassningarna av denna router. “Vår router är speciellt framtagen fär fordonsmiljö och är tillverkad av ett av de ledande färetagen i Europa inom detta område. Den erbjuder både 4G-uppkoppling och wifi. Det är samma router som sitter i många bussar där över 40 personer kan vara uppkopplade samtidigt. MAO i en ren professionell miljö. Den levererar en mycket stabil uppkoppling i alla lägen med dess två medföljande 4G antenner som har 2 meter lång sladd för bästa mottagning. Dessa routrar är även skaktestade och klarar upp till 70 grader plus till 70 minusgrader.” Angående frågan om den går att köpa utan abonnemang så skickar vi den till leverantören för att få svar på detta.

 4. Hej!
  tycket det är riktigt dyrt alternativ det finns samma produkt att köpa av oss och andra. Då kan man använda sitt eget abbonnemang. Borde upplysa om att produkten dom använder är övermärkta med deras märke.

  1. Hej Jimmy
   Vad är det för motsvarande artikel som ni säljer, vi kan inte uttala oss då vi inte testat er produkt ännu. Men återkom gärna till oss så kan vi testa och utvärdera er produkt och jämföra den med Caravan Router. Kontaktuppgifter finner ni under fliken ”om oss” sedan kontaktuppgifter.

   Vänliga hälsningar

   Håkan Söderman

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism