fbpx

Vi tycker om tekniska lösningar. Så har det kanske inte alltid varit men man kan ju ändra sig. På Elmiamässan hittade vi en intressant produkt att testa – en router att ha med sig i husbilen, bilen eller hemma. Magnus som är VD för wifi.se berättade att man med hans router har täckning i stort sett överallt i hela Sverige, den fungerar när många nyttjar den, man kan titta på filmer, surfa snabbt.

Men kan man verkligen titta på film och TV utan den klassiska antennen eller parabolen i husbilen? Hur många gånger har vi inte suttit och lyssnat på parabolens eviga snurr utan att få någon som helst kontakt med omvärlden? Hur många träd i världen står i söderläge? Och vid vår husbil?

Våra barn himlar med ögonen så fort man nämner allt från surfmängder, abonnemang, ny teknik. Och nu skulle vi alltså få prova en router som gör det möjligt för upp till 50 personer att surfa samtidigt. Och snabbt skulle det gå och det skulle dessutom vara lätt att flytta routern även till personbil och hemmet.

Än så länge är vi väldigt nöjda. Än så länge kan vi surfa obegränsat och nätverket är snabbt. Nu när det blir kallare ute ska det bli intressant att se om det fortsätter att fungera felfritt. Och vem tänker ens på en parabol längre?

3 Comments

 1. Skönt att det funkar bra! Parabol har vi aldrig haft … 😉 Internet är viktigt, vi brukar ta med routern vi har hemma i husbåten. Vet inte om vi har bästa abonnemanget dock, så svårt att veta. Finns ju iaf betydligt bättre lösningar idag än förr!

 2. Det känns ju nästan lite sjukt som friluftsmänniska att skriva det…men att säkra god internetuppkoppling i bilen var något av det första vi gjorde. Köpte en rejält dyr router från Netgear ur Nighthawk-serien för 4G. Det sved vid inköp, men den har aldrig gjort oss besvikna. Möjligen har det överraskat oss vilka enorma datamängder vi gör åt med även när vi är ute på vägarna. 😉

  Kör försiktigt!

  //Martin

  1. Hej Martin
   Så är det all, men bara för att man är friluftsmänniska behöver man ju inte avstå internet. Roligt att ni hittat en utrustning ni är nöjda med och som uppfyller era krav och önskemål.

   Kör försiktigt ni också.

   Håkan och Carina

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism