fbpx

I betalt samarbete med Lekia/Babya Örebro samt Campingsverige.

Snart är det dags för årets sportlovsveckor som pågår under veckorna 7-11. Det är en bra uppdelning tycker vi – det behöver inte bli jättelånga köer på vissa ställen men även med tanke på vårt lands geografi.

Länk till artikel: Resa med barn i husbil

För er som ännu inte bestämt något under sportlovet presenterar vi här lite olika tips på aktiviteter och besöksmål som vi själva provat med fokus på Sälen där vi bor. Samt hur man på ett säkert sätt har med barn i husbilen.

Vi hoppas kunna inspirera er att upptäcka Sverige även under vinterhalvåret!

Som vi berättat om tidigare har vi med oss både barn och barnbarn ibland på våra resor. Då gäller det att alla kan färdas på ett tryggt och säkert sätt i både bil och husbil. Tillsammans med Lekia/Babya Örebro har vi testat olika modeller på bilbarnstolar.

Här sitter vårt barnbarn Sigge i en Britax-Römmer MAX-WAY Plus som är försedd med ett avancerat sidokrocksskydd (SICT) som du aktiverar på den sida som är närmast bildörren. Vid montering i husbilen använder vi Britax Kil – Secura Hi-Way för att få rätt lutning på stolen.

Det är en förutsättning att man kan stänga av airbagen på passagerarsidan om man tänker placera bilbarnstolen där.

IsoFix är en standard för enkel och säker montering och demontering av bilbarnstol. Detta kan finnas på såväl passagerarsätet fram som på sittgruppen bak. Vi upplever att allt fler husbilstillverkare förser sina modeller med IsoFix för att göra det möjligt att på säkert säkert sätt ta med även barnen på husbilsäventyr.

Bilderna ovan visar Britax Römer kidfix-II med xp-SICT för barn 15-36 kg för Isofix och bältesmontering. Britax är en stol godkänd för montering på passagerarsätet fram, givetvis endast om man kan koppla ur airbagen, samt baksätet/dinetten.

Axkid Modukid är en bakåtvänd bilbarnstol monterad på en bas som är utrustad med ISOFIX-armar och är godkänd för barn mellan 61-105 cm, upp till 18 kg och till cirka 4 års ålder. Dessa stolar är här monterade i vår nuvarande husbil, en Adria Twin Supreme.

Tips på äventyr och besöksmål under sportlovet

På vår hemsida har vi skrivit om flera olika tips om aktiviteter och besöksmål som passar bra under sportlovet. Enklast hittar ni dem genom att i sökfältet skriva t ex ”sportlov”, ”barn”, ”barnbarn”. Vi har även tillsammans med Campingsverige skrivit om några vinteraktivitetstips i Sälen. Vi hälsar alla varmt välkomna hit!

Den 14–17 mars är det premiär för Stockholm Husvagn Husbil, en ny mässa för det mobila livet.

Vi kommer att medverka på mässans alla dagar med inspirerande föredrag om resor och äventyr året runt. Hoppas vi ses på Stockholm Husvagn Husbil.

6 Comments

  1. Hej Emma

   Det är lite varierande år som bilderna är tagna.
   Nu är Sigge 6 år och sitter framåtvänd fram i vår plåtis. Han har varit med sedan de var runt året på våra resor. Nu är han 6 år och Vilmer 5 år. Valet av stolarna är helt utifrån aktuella husbilar och om de varit utrustade med Iso-Fix fästen eller inte. Och då efter rekommendation från Torbjörn på Lekia/Babya som vi samarbetar med och testar olika modeller åt.

   Hoppas detta givit några svar på frågorna.

   Hälsningar

   Håkan

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism