fbpx

”Skuleskogens nationalpark. Ett väglöst, vilt och ståtligt avsnitt av Höga Kusten.

Storslagna utsikter över skog och hav, vackra insjöar, frodiga granskogsdalar och spännande geologiska fenomen visar tydligare än någon annanstans att delar av Sverige har rest sig ur havet. Skuleskogens nationalpark är ett monumentalt område. Här förenas höga berg, gammal skog och havskust till ett landskap som saknar motstycke i svensk natur”

Citat från Sveriges nationalparker, om Skuleskogens nationalpark

Vi får tips av en vän att besöka Slåttdalsskrevan utefter Höga Kustenleden. Slåttdalsskrevan ligger i Skuleskogens naturreservat och man kan komma dit via Entré Nord, Entré Väst eller Entré Syd och vi väljer Entré Syd.

När vi nästan var framme möts vi av en skylt om att parkeringen är full men vi väljer att vänta tills några åkt. Under tiden får vi en bok, av personal på plats från Länsstyrelsen, som handlar om 38 naturreservat och en nationalpark i Västernorrlands län.

Trots att vi möter många bilar på väg hem är det trångt på parkeringen och det står även bilar parkerade längs vägen. Leden är mestadels spångad men det finns också väldigt mycket sten och väldigt mycket rötter. Det är stundtals väldigt varmt så det är skönt att svalka sig vid det lilla vattenfallet.

Här finns också rester av Yoldiahavet som även finns i våra hemtrakter en rest efter den stora landhöjningen.

Det här är en plats man måste besöka, helt magiskt! Går man den södra vägen som vi gjort är sträckan ungefär 3 km men eftersom den periodvis är mycket stenig och det även finns mycket rötter är den lite tuffare och känns längre än 3 km. Bra skor är ett måste och glöm inte att ta med vatten.

Glöm inte att gå till utsiktsplatsen till vänster om skrevan, utsikten är fantastisk.

2 Comments

  1. Fina bilder och bra skrivet om er senaste resa. Vi har planer på att åka uppåt i landet också med husbilen men får nog ta det lite senare. Vi kom i alla fall upp till Dalarna i år. 🙂
    Vi har precis startat en husbilsblogg/hemsida som heter Bibbi & Thomas husbilsblogg med adress: https://husbilsblogg.com/ om ni vill titta in?

    1. Hej Bibbi & Thomas. Tack för den positiva responsen på inlägget, alltid roligt med återkoppling från läsare. Dalarna är ett landskap som vi besökt flera gånger, och fler blir det säkert. Lycka till med er blogg, den ska vi så klart titta in på.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism