fbpx

På hantverksmuseet på norra berget i Sundsvall finns fantasidjuret Skvadern (Tetrao lepus pseudo-hybridus rarissimus L.). Skvadern sägs ha en hare som mor och en tjäder som far. Det finns t o m en text som berättar att Håkan Dahlmark sköt Skvadern 1874 i Lunde skog, att Halvar Frisendahl målade Skvadern 1907, att C E Hammarberg beställde Skvadern hos Granberg och att Rudolf Granberg stoppade upp Skvadern 1918.

Och då måste det ju vara sant, eller vad tror du?

På norra berget i Sundsvall finns Sundsvalls friluftsmuseum som påminner om Skansen. Här finns gamla byggnader, djur, massor av plats för lek och t o m cirkus för barnen! Vi såg barn som köade för att få balansera på lina.

Här finns också ett 22 meter högt utsiktstorn som uppfördes av Medelpads turistförening 1954. Medelpads turistförening bytte senare namn till Sundsvalls turistförening. Självklart gick vi högst upp i tornet för att se utsikten. Tornet är öppet åt två håll vilket ger en fin utsikt för varje våningsplan.

På restaurang Grankotten serveras sommarlunch och en stor fikabuffé. Tyvärr var vi ute lite för tidigt för en stor lunch och fikabuffé men det blir säkert fler tillfällen att återkomma.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism