fbpx

I betalt samarbete med Firstcamp

Ta en avstickare när du kommer från E4 söderifrån och besök denna året runt öppna pärla som ligger vackert utefter Kustvägen med utsikt över Bottenhavet. Här kan du bo i husbil, husvagn, tält eller stuga. Man erbjuder också något som kallas Smart Stay som är ett kort- eller långtidsboende för organisationer eller företag.

First Camp Sundsvall-Höga kusten i landskapet Medelpad är en av fyra campingar i norr som ingår i First Camp. Du kan även bo i Jämtland – Östersund, Västerbotten – Umeå och Norrbotten – Luleå.

Stationer för latrintömning finns på ett flertal platser runt om på campingplatsen. Det finns också en plats för tömning av gråvattentanken, där finns också slang för påfyllning av färskvatten. Den är enkel att komma intill men gallret är i minsta laget, så det kan krävas några manövreringar för att komma rätt över gallret.

Servicehuset är helt ok tycker vi, och då har vi sett många servicehus. Rent och fräscht vilket är det absolut viktigaste för oss i alla fall. Bra med duschar som också har WC och handfat. Mycket positivt med diskplatser utomhus under tak, men de får gärna kompletteras med diskställ.

Kärl för sortering av kartong, plast, glas färgat och ofärgat samt container för övrigt är glädjande att se. För varför ska man inte källsortera när man är på resa, likväl som hemma?

Det finns två badplatser och en halvö där man kan grilla. Här finns gott om plats för lek och spel.

Sedan sommaren 2020 finns ekorren Yessi på många First Camp i Sverige. Det finns ett pysselhäfte som barnen kan få. Kul med växtbingo, den idén tar vi med oss hem till barnbarnen!

Förbättring kan ske vid inpassage där kodläsaren är alldeles för lågt placerad om man sitter i en husbil. En enkel lösning är att montera en högre stolpe och på den sätta ytterligare en kodläsare högre upp.

Vi hinner med att ta ett dopp i havet på förmiddagen innan avfärd.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism