fbpx

Pressresa till Dalhalla

Vilken häftig syn man möts av när man når krönet på vägen och man ser botten på det gamla kalkbrottet med scenen och det turkosfärgade vattnet, och dit ner ska vi med husbilen på Hemester i Dalhalla

Martina Larsson som är marknadskoordinator på Dalhalla berättar om anläggningen och visar oss backstage. Ett område dit normalt inte vanliga besökare har tillträde, men nu är ju inget normalt så därför är hela detta område öppet för besökare under de speciella hemestertillfällena.

Följ med backstage och upplev Dalhalla ur artisternas perspektiv.

Man har för iordningställt 20 stycken tillfälliga platser för husbilar och husvagnar samt försett dessa med el. Några är direkt nere vid vattnet och några på den övre platån mellan restaurangen och sittplatserna.

Det finns så mycket intressant att se och timmarna fullkomligt rusar fram och plötsligt är det dags att gå till restaurangen för kvällens höjdpunkt.

Vi ska få avnjuta en 3-rätters middag som är komponerad av Samuel Stålhandske, Dalhallas Food & Beverage Manager som gör en sista koll innan det är dags att tända ljusen och hälsa gästerna välkomna till bords.

Förrätt

Pankofriterad pilgrimsmussla serveras med en sallad på picklad rättika, betor, vit sparris samt löjrom från Kalix och saffransrouille. Till detta dricker vi Matys Sauvignon Blanc utifrån det vinpaket som Dalhallas sommelier sammanställt.

Huvudrätt

Hängmörad lågtempererad ryggbiff serveras med ankleverterrine, tryfflad blomkålspuré, svartrot- och hasselnötsemulsion, ostronskivling, primörer samt portvinssås. Vinet är Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva.

Efterrätt

Chokladterrine smaksatt med kaffe- och kokoslikör samt kaffepannacotta med vit chocklad serveras med lakritsmaräng, havtorncurd, nötkrokant samt sorbet. Till det serverades ett glas Torres Floralis Moscatel Oro.

Stort TACK Samuel och Sanna för en fantastisk Hemestermiddag i Dalhalla!

Fakta om Hemester i Dalhalla

  • Rulla ner med husvagnen eller husbilen i kalkbrottet och övernatta intill det turkosfärgade vattnet
  • Ta chansen att få kliva upp på den mäktiga Dalhallascenen eller besök artisthuset backstage.
  • Kvällen avslutas med en 3-rätters middag i Dalhallarestaurangen där restaurangchef Samuel utlovar nya spännande smakupplevelser för i år och med lokalt fokus.
  • För att erbjuda detta riskfritt är erbjudandet begränsat. Vi erbjuder endast 20 anvisade ställplatser och max 40 gäster kommer att få vistas i arenan tillsammans med personal. Våra gästers och medarbetares säkerhet är vår främsta prioritet och vi kommer att ha ett antal försiktighetsåtgärder.
  • Pris: 2 495 kr
  • Priset inkluderar ställplats för husbil eller husvagn (inkl. el) och 3-rättersmiddag för två personer i Dalhallarestaurangen, exklusive dryck.
  • Boka via länken ovan.

Fakta om Dalhalla

Dalhalla är en internationellt etablerad evenemangsarena som bl. a beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Här arrangeras under sommarhalvåret ett brett utbud av evenemang mednärmare 100 000 besökare. Till arenan kommer både svenska och internationella kända artister inom olika musikstilar. Publikrekordet under en kväll slogs 2019 av trion The Hives, Mando Diao och The Sounds, med över 6000 besökare. Från kalkbrott till arena För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla, en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Ett lyckokast, som gör att Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. Naturligt grön akustik Margareta Dellefors, Dalhallas grundare och initiativtagare, besökte pingsten 1991 kalkbrottet Draggängarna för första gången. Hon förvånades över den fantastiska akustiken och såg omedelbart möjligheterna att skapa en musikarena på internationell nivå. Arenans mått ger utmärkt resonans och lagom lång efterklang, i klass med både antika amfiteatrar och konserthus runtom i världen. Den unika miljön hänför tusentals besökare varje år och världsartister som besökt Dalhalla beskriver det som något alldeles unikt. De skrovliga kalkväggarna gör att ljudet inte blir för hårt eller att ekon uppstår, och publiksektionernas utformning bidrar till att ljudbilden är bra var man än sitter. Regn och blåst, vilket är en del av den svenska sommaren, kan dock påverka akustiken. Kalkbrottets mått: 400m x 175m x 55m

Publikkapacitet Sittplats med vatten framför scen: ca 4800
Sittplats med parkett: ca 5400
Med Ståplats: ca 6000

Prenumerera kostnadsfritt på HUSBILSRESOR & ÄVENTYR, ange din e-post adress nedan.

Gilla och följ oss i våra sociala medier

4 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism