fbpx

Det blev en mycket trevlig och innehållsrik helg med besök på Caravan Stockholm där vi träffade många härliga människor som liksom vi älskar det mobila livet och alla dess fördelar och möjligheter till upplevelser av olika slag.

Att få tala med representanter från SCR kring utvecklingen av det nya campingkortet som numera inte längre är ett obligatorium för att bo på en ansluten anläggning var mycket trevligt. Detta är en klar förbättring och något som vi länge funnit självklart, Man ska locka besökare på ett positivt sätt, då ska man inte möta dem med tvångsanslutning det första man gör. Musikunderhållning av Shirley Clamp på lördagseftermiddagen höjde stämningen på mässan ytterligare.

En av de trevligaste mötena var den med Bella och Carl Waite som driver Vanlife Sverige podden. Härligt när man träffar människor med liknande uppfattning om livskvalité och syn på äventyr. Det blev ett långt samtal kring surfning, En Svensk Klassiker, sociala medier, husbilar, hållbart resande, Kebnekaise, STF, Fjälledarlinjen, och mycket mycket mer. Är säker på att vi kommer träffas fler gånger och följa varandras resor & äventyr.

Mässbesöket avslutades med att vi lyssnade till Martin Örnroth från reseprogrammet Gonecamping som berättade om olika resor under temat Mat och Dryck. Ett föredrag som verkligen gav oss nya uppslag på resmål i både när- och fjärran.

Som synes var det mycket trångt mellan bilarna på mässan, det gäller att utnyttja varje millimeter av utställningsytan så klart. Vi tittade på såväl de mycket populära ”plåtisarna” som större helintegrerade husbilar från bland annat Eura Mobil som representerades av bland annat återförsäljaren Autohallen i Karlstad. Vi tackar särskilt Tommy Andersson för trevligt bemötande och all hjälp med vår husbil.

Ann-Charlotte Unosson som tillsammans med sin man driver Fritidsbyn kapellskäret AB träffade vi också på mässan. En anläggning som ligger i Ridddersholms naturreservat och innehåller förutom campingplats också vandrarhem och gästhamn anslutna till STF.

Vildmarksvägen mellan Strömsund och Villhelmina som för övrigt är Sveriges högsta landsväg mötte besökarna direkt innanför entrén med en tältkåta som inbjöd till besök.

Vi hittade också mässan minsta husvagn, mini camp 260 som passar bra att kroka på efter nästan den minsta bil. Eller så tar man den efter husbilen som gästvagn åt barnbarn eller tonåringen som vill vara för sig själv en stund.

I tider då vi ska tänka på hållbart resande, miljökrav och återvinning är det extra bra att fler tillverkare gör detta till en naturlig del även i husbilen/husvagnen som vi såg i den Rapido 1090 2019 som fanns utställd på mässan.

Bua hamn blev utsedd till ”Årets ställplats 2018” av tidningen Husbil & husvagn, Stort grattis säger vi till en välförtjänt seger bland så många övriga nominerade.

3 Comments

  1. Fint reportage från mässan! Kanske ses vi en annan gång på mässan!? Vi har också rapporterat en del på vår blogg freedomtravel.se
    Det var inte helt lätt att komma på hur man skulle bära sig åt för att kommentera hos er, men nu tror jag att jag har lyckats 🙂 Ha det fint!

    1. Tack för positiv feedback, vi missade tyvärr vi er. Hoppas vi ses vid något annat tillfälle på någon mässa eller annat event. Önskar er en härlig vårvinter 😀

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism