Husbil för rullstol/rollator

När vi reser med vår husbil möter vi ibland människor som känner att de inte längre kan ha kvar sin husbil. Det kan vara svårt att ta sig in i bilen, kanske har man en rollator eller rullstol. Några börjar med att byta från en queensbed till långbäddar. Och när det inte längre fungerar överväger man att sälja husbilen.

Att vara ute och resa med sin husbil är ett sätt att träffa vänner med gemensamma intressen. För många är det ledsamt att tvingas välja bort ett rikt socialt liv bara för att man inte kan röra sig på samma sätt som tidigare.

Därför var det extra roligt att läsa om BluCamp Sky Free som gör en serieproducerad anpassad husbil för rullstolsburna. Återförsäljare i Sverige är Varbergs Husbilar. Bilen har fyra bältade platser och fyra sängplatser. Husbilen har fria ytor och en fjärrstyrd lyftramp. Det är möjligt att ta sig i och ur husbilen utan hjälp vilket så klart ger en enorm frihetskänsla.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: