fbpx

Snart börjar den årstid som vi tycker är härlig, vintern med möjligheter till aktiviteter som längdskidåkning och härligt uteliv. Snö som knastrar under fötterna när man går. Därför koncentrerade vi oss idag här på ELMIA Husvagn Husbil att titta lite på detaljer som är extra viktiga under vintern.

För att det ska fungera praktiskt när vi åker husbil har vi listat några punkter som vi tycker är värda några extra minuter för att resorna under vintern ska bli fina minnen.

  • Gasol vintertid när det är riktigt kallt får man räkna med att det går åt en hel del gasol. Hanteringen av gasolen bör vara praktisk. Är det kallt vill man göra bytet av gasol enkelt. Man kan installera en DuoControl som automatiskt skiftar gasolflaska, som extra säkerhet kan man även utrusta den med regulatorvärmare EisEx.
  • Att kunna torka kläder är något som blir extra viktigt under vintern, bäst görs detta genom att kunna hänga de i en garderob där det finns en värmeslinga i botten. Ett extra plus är om den också är utrustad med någon form att skydd för fukt.
  • Värmesystem Vi tycker vattenburen värme är bäst och gärna om man utrustar med handdukstork, fläkt under stolarna fram för snabb uppvärming samt givetvis värmeväxlare. Då kan man värma bodelen med motorns kylvatten under värd, samt låta bodelens värme genom värmeväxlaren fungera som motorvärmare. Vilket är mycket skonsamt för både motor och miljö genom att man undviker kallstart.
  • Dubbdäck är något vi valt att ha på vår husbil när vi åker på vintern. En hink sand är också något som är bra att ha med sig.
  • Reflexvästar och snöskyffel är något som vi alltid ser till att ha med i husbilen om något händer och man behöver vistas utanför bilen, eller kanske behöver skotta undan lite snö.

2 Comments

  1. Kan säkert vara trevligt att husbila på vintern, men vi använder bara vår tre årstider. En anledning är att vår husbil inte är en riktig vinterbil, och det blir dyrt att värma upp den (dvs går mycket gasol).

    1. Vi älskar verkligen husbilslivet under vintern, men visst är det så att det måste fungera smidigt också. Viktigt är ju att man hittar det som passar bäst för var ock en. Lycka till med fortsatta uppdateringen av er husbil.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism