fbpx

Cirka en mil från vårt hem i Sälen kan man åka en tur på längdskidor till Storfjällsgraven. Vi parkerar vid Appetito sätter på oss skidorna och åker ner mot spåren. Till en början går det lite trögt men när vi skrapat bort den snö och is som sitter under skidorna är det bara att åka vidare. Så småningom kommer vi till ett vägskäl där man kan välja att åka vänster till Hemfjällsstugan eller ta höger till Storfjällsgraven. Idag väljer vi spåret till Storfjällsgraven något som ni inte behöver vi inte ångra med tanke på det fantastiska vädret denna dag.

Mitt ute i ingenstans i en svacka, en s k grav, mellan Storfjället och Mellanfjället ligger Storfjällsgraven. En unik stillsam plats mitt i den karga fjällmiljön som lockat skidburna gäster ända sedan 30-talet. Här, fyra kilometer från Gammelgården och Högfjällsgården, har vinterentusiaster värmt tårna framför brasan i generationer. Njutit av nygräddade våfflor, varm choklad med vispgrädde, nybryggt kaffe och annat gott för kurrande magar under såväl kylslagna som soldränkta vinterdagar. Läs mer på hemsidan > Storfjällsgraven. <

Hitta hit

Läs gärna vårt reportage om Storfjällsgraven i nummer 4 – 2023 av tidningen Husbil/Husvagn på väg Husbil och Husvagn på väg en tidning i samarbete med Campingsverige.

Från tidigare besök vid Storfjällsgraven

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism