fbpx

Den senaste tiden har mycket av vårt fokus varit på cykling och att förbereda inför ytterligare en tur på 315 km runt Vättern. Varje gång när vi rullat över mållinjen så har det varit för den sista gången, men på något märkligt sätt så lockar det sedan under vintern igen att få uppleva den helt fantastiska folkfesten som värdens största motionslopp, Vätternrundan på cykel är.

Nu har vi packat nästan allt vi ska ha med i husbilen, bara mat och lite vanliga kläder återstår. I morgon efter våra jobb början vi rulla mot Motala och lämnar då snön som fortfarande syns på Hemfjället bakom oss för några dagar.

Det är så smidigt att ha husbil vid denna typ av resor, och annars också så klart. Men uppladdningen blir alltid bättre när man fått sova i sin egen säng, och när man sedan kommer tillbaka är det bara att duscha i sin egen dusch och sedan vila på sin egen kudde, vad slår det?

Även om bilen är riktigt smidig och kanske upplevs liten så får vi lätt plats med den utrustning vi behöver ha med oss. Inga problem med en liten cykelverkstad bestående av bl a stativ att sätt upp cykeln på när man ska meka lite, en ordentlig pump, väskor med extra slangar och däck samt så klart extra behållare för både gråvatten och toaletten.

Inne i bilen finns det plats för kläder, vattenflaskor, cykellysen, skor m m.

Nu känner vi oss redo för en tur tillsammans med närmare 23 000 andra cyklister som tillsammans med oss kommer cykla 315 km runt Vättern.

Kom gärna och heja för alla glada hejarop och annan peppning betyder så oerhört mycket när kroppen vill sova och rumpan värker hur man än försöker ändra sittställning.

Här är vår egen lilla supporter Vilmer som hejat fram oss både i Åmmeberg och Motala!

Läs gärna på bloggen om våra tidigare Vätternrundor och andra äventyr.

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism