fbpx

Nu är det dags igen för oss att ta oss en tur runt sjön Vättern i samband med att vi deltar i världens största motionslopp på cykel, nämligen Vätternrundan som numera är 315 km.

Det har blivit en del cykelträning hemma i Sälen under våren sedan snön försvann och vi deltog i Orsasjön och Siljan runt första helgen i juni.

Husbilen är packad med cyklar och övrig utrustning när vi rullar från Sälen till Motala torsdag kväll. Det är skönt att vara på plats i god tid för att hämta startpaket och komma iordning med cyklarna. Vi besöker mässområdet för att göra de sista inköpen och bara njuta av stämningen på plats.

Under dagen gör vi också en intervju för den digitala tidskriften Cykla. Intervjun med oss börjar 19:28 in i sändningen där du också kan se alla inslagen från Vätternrundan.

Jönköping

Redo för starten som går 20:28

Ödeshög 47 km

Regnet möter oss strax innan ankomsten till depån i Ödeshög 22:48 efter 47 km cykling i motvind över Östgötaslätten. Det är skönt att ha klarat av den första sträckan som också är den längsta mellan depåerna. Sedan känns resten mycket enklare.

Ölmstad 83 km

Efter ytterligare 36 km anländer vi till depån i Ölmstad. Nu är vi aningen kalla och genomblöta av det kraftiga regnet och vinden som gör att man får trampa i nedförsbackarna. Vi fyller på med dryck och bulle innan vi cyklar vidare.

Jönköping 104 km

Som vi längtat att komma inomhus och äta varm mat! Här serveras köttbullar, potatismos, gurka och lingonsylt. Vi fryser och vi lyckas hitta en filt att värma oss med. Vi har varit i Jönköping vid midnatt tidigare år men när vi rullar vidare är klockan 03:38. När vi lämnar Jönköping har det ljusnat och regnet har slutat.

Fagerhult 133 km

I Fagerhult.

Hjo 171 km

I Hjo blir det ytterligare ett varmt mål mat. Här lämnar vi in alla blöta kläder som vi sedan hämtar ut i Motala. Solen börjar titta fram och det blir varmt och skönt.

Karlsborg 204 km

I Karlsborg ser det nästan ut som det åter ska börja regna.

9 mil kvar

Strax före depån i Boviken är det bara ett Vasalopp kvar till målet i Motala.

Boviken 225 km

I Boviken blir det ännu mer dryck och en bulle innan vi rullar vidare.

Askersund 256 km

Här känns det nästan som hemma. När vi bodde i Fjugesta brukade vi cykla en 10 mil lång cykeltur som bl a passerade förbi Askersund.

Godegård 284 km

För många år sedan gick Tjejvättern förbi Godegård. Nu är Godegård istället den sista depån innan målet i Motala. I Godegård får vi lite välförtjänt nackmassage innan vi drar vidare.

Motala 315 km

När vi rullar ut på riksväg 50 får vi plötsligt otrolig energi och nu är det målet som gäller!

Trötta efter att ha cyklat nästan ett dygn är vi i mål! Nu ska vi hämta ut ryggsäckarna vi lämnade in i Hjo, ta oss tillbaka till husbilen för att duscha och sova.

Fakta om Vätternrundan

  • 1966 genomfördes den första Vätternrundan
  • Strax över 23 000 anmälda har det varit som mest
  • I år var det cirka 17 000 anmälda varav 12 261 kom till start
  • 1349 deltagare bröt, nästan runt 10 % av de startande

I och med Vätternrundan har vi påbörjat genomförandet av ytterligare https://En Svensk Klassiker. Följ vår träning inför och genomförandet av de olika momenten här på bloggen.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism