fbpx

När jag vaknade regnade det en del ute, men har vi bestämt oss för något så ska det mer till än lite regn för att vi ska ändra planerna. Så efter frukost och lite plock hemma gjordes cyklarna och vätskeryggsäckarna, som jag måste säga är helt fantastiska, i ordning för dagens träningsrunda genom fem kommuner vilket för övrigt är en runda vi kört tidigare. Den går bara på asfalt och inte så hårt trafikerade vägar.

Vi startade i vår hemkommun Lekeberg för att efter några mil hamna i Degerfors kommun, i kanten av Svartå. Där svängde vi av söderut för att följa väg 205 som först tog oss till Laxå kommun och dess huvudort Laxå, som vi bara passerade igenom. Jag tycker det är den tuffaste delen av sträckan med en hel del stigningar, men som tur är det även några utförsbackar också innan vi kom till Askersunds kommun.

I Askersund passade vi på att besöka Citycampingen som ligger precis nedanför kyrkan mot hamnen, ett läge som är helt perfekt vilket fler tycker då det var helt fullbelagt på campingen. Det finns ett mycket fräscht servicehus med duschar och WC som gästerna kan använda. Platserna är ordentligt markerade och på så sätt blir avstånden mellan ekipagen alltid helt OK ur både säkerhets- och trivselhänseende. Hit ska vi återkomma för en natt eller två vid ett senare tillfälle var vi helt överens om innan vi cyklade vidare. Detta efter att laddat med energi för de återstående milen hem.

Nästa kommun vi kom till blev Hallsberg, då vi cyklade igenom Vretstorp som tillhör den kommunen.

När vi passerade skylten Lekebergs kommun återstod bara någon mil innan vi var hemma i Fjugesta, ett skönt pass som inkasserade ytterligare mil i benen inför Vätternrundan. Men då gäller det ett sträcka som är tre gånger så lång som dagens 10 mil, alltså 30 mil!

Något som vi blir både besvikna och ledsna över är allt skräp som slängs i diken och vid rastplatser och det märker vi även när vi fricampar i naturen. För oss är det en självklarhet att ta med sig skräpet hem och vi hoppas fler börjar göra detsamma.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism