Valborgsmässoafton

Tidigare under året fick jag en fråga av Baggetorps hembygdsförening om att hålla vårtal på Valborgsmässoafton och det tackade jag så klart ja till.

När vi kom till Baggetorp var det fullt av folk på den lilla ängen där brasan fanns. Man hade placerat ut hinkar med vatten och sprutade med en vattenslang runt brasan för att förhindra att elden skulle sprida sig. Elden brann vackert i bakgrunden och vi fick höra Rutans kör sjunga två sånger innan det var dags för mig att hålla mitt tal som handlade om demokrati. Sedan blev det fler sånger samtidigt som det var lottdragning, fika- och korvförsäljning förstås. Efter mitt tal fick jag en vacker fågelholk gjord av ordförande Roland Mähl som kom med lite tips om hur holken skulle placeras, att fåglar inte tycker om färg på holkar och att de inte flyttar in förrän året efter holken satts upp. Mycket intressant och holken kommer att placeras på en väl vald plats hemma på Vallgatan.

Sigge orkade lyssna på farfar en kort stund men sedan blev det alldeles för långtråkigt och myggen var rätt stora och närgångna så då ville han åka hem.

Ett fyrverkeri fick avsluta den mycket trevliga kvällen.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: