fbpx

I Rånnesta utanför Örebro finns Tysslingens Naturcenter. Här finns fina ställplatser i en härlig miljö. Det här är en plats vi besökt många gånger som tidigare styrelsemedlemmar i STF Örebro och sedermera STF Närke Bergslagen. En annan styrelsemedlem, vår gode vän och husbilsägare, Lars Borgström är den drivande kraften bakom Tysslingens Naturcenter.

Platsen är känd för de tusentals sångsvanar som på vårarna rastar på sjön Tysslingens strandängar under sin resa norrut. I år har cirka 3000 svanar stannat till i Rånnesta. I vanliga fall är det cirka 5000 svanar. Man tror att vädret gjort att svanarna stannat till längre söderut i landet.

Friluftshistoriska muséet

2019 flyttades friluftshistoriska muséet från Ånnaboda till Rånnesta. Muséet invigdes av landshövding Maria Larsson.

Tysslingens Naturcenter är en ideell stiftelse vars uppgift är att samla in medel till svanmatningen och andra naturvårdande insatser. Man har också ett café, en bokhandel, ett konstgalleri och man har konferenser, kurser, föreläsningar, souvenirshop och turistinformation.

Naturreservat

Tysslingens Naturcenter Rånnesta Husbilsresor och Äventyr

Naturreservatet Tysslingen består av en av mellansveriges allra finaste fågelsjöar. Den grunda och näringsrika slättsjön lockar till sig en mängd fågelarter som häckar på strandängarna eller rastar innan de flyger vidare. Läs mer om naturreservatet på Länsstyrelsen Örebro

Fakta

  • 9 platser på asfaltsplan
  • Avgift 100 SEK
  • El 50 SEK (16 amp)
  • WC /HWC
  • Ej tömning av grå- eller svartvatten
  • Finns även platser på gräsplan med utedass 30 SEK
  • Hemsida www.tysslingen.nu

Läs gärna om våra tidigare besök vid Tysslingens Naturcenter

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism