fbpx

Ett samarbete med Nordic Camping & Resort

Vi hann precis fram till Nordic Camping Ånnaboda på fredagskvällen innan receptionen stängde och vi togs emot av Christina Magnusson som gav oss all information vi behövde inför besöket.

Vi fick en plats alldeles intill det nya köket som är placerat direkt vid ena infartsbommen. Man har gjort fina hårdgjorda platser för husbilar/husvagnar. Platserna är väl tilltagna med en stor härlig gräsyta vid sidan om.

Så när uppställningen av husbilen var klar plockade vi med oss våra nyinköpta jägarpannor och ingredienser för att göra kolbullar. Det finns en otroligt vacker utsiktsplats med ett vindskydd och några eldstäder och det var dit vi var på väg. Den här platsen har vi passerat varje varv vi kört längdskidor under några vintrar nu.

När vi fått fart på elden stekte vi kolbullar och till detta lingonsylt förstås.

Här satt vi resten av kvällen till det var så mörkt att vi bara såg stadens ljus i fjärran. Eftersom motionsspåret går här finns så klart belysning.

Campingen ligger vackert i en miljö där man kan cykla, vandra, springa, bada, fiska, spela discgolf och åka längdskidor eller pulka vintertid. Det finns även en slalombacke några kilometer bort.

Just den här helgen är det extra många aktiviteter bl a har Örebro kommun haft invigning av en pumptrackbana i Ånnaboda, en satsning för barn, ungdomar och familjer. Svenska Indiansällskapet har nordisk träff under helgen och Kilsbergen trailrun har genomförts.

Invigning av servicehus och kök på lördagen.

En perfekt dag för en invigning! Fint väder och fullt med aktiviteter på campingen, precis som det ska vara. Klockan 17 var det dags för invigning av det nya köket och servicehuset, två av de satsningar som Nordic Camping har gjort i Ånnaboda.

Mikael Wåhlund, operativ chef klippte mycket passande ett toalettpapper tillsammans med platschef Annika Reuter Westin.

Servicehuset har fyra stycken väl tilltagna enheter med dusch och handfat. Ett extra plus för separata toaletter. En enhet är dessutom handikappanpassad.

Det nya köket är ljust, fräscht och rymligt. Lite svårt att skölja disken då den ena hon är väldigt smal. Det blir lätt vatten utanför.

Det finns även två rejäla matplatser och en TV-hörna. Ljus och rymligt.

Redan tidigare under dagen hade man byggt en bardisk, pyntat med blommor och satt upp ett partytält. Klockan 17 var blommor på plats, cider och alkoholfri öl var upphälld och kön för att få en högrevsburgare blev längre och längre. Totalt serverades över 100 hamburgare under invigningen.

Och till allt detta sång och musik av trubadur Anders Edlund om sedan fortsatte underhållningen ytterligare ett par timmar för campinggästerna.

Tack alla för en trevlig dag på Nordic Camping Ånnaboda!

Vi avslutade dagen med ett dopp i Ånnabosjön, vet vem kanske årets sista?

2 Comments

  1. Hej. Underbara vyer och plats ni fick! Något för oss att sikta på. Ser fram emot er nästa rapport!

    1. Tack Christer, så roligt att du uppskattar våra foton och inlägg. Klart ni ska satsa på ett besök i Ånnaboda, en anläggning väl värt ett besök när som helst under året.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism