Nyheter från besöksnäringen

Om en vecka är det dags för årets höjdpunkt för många campare. För då öppnas dörrarna till Elmia Husvagn Husbil. Vi kommer att vara på plats under mässan för att bevaka nyheter bland såväl husbilar, husvagnar som tillbehör samt delta på olika seminarium.

En nyhet, som kanske blev en riktig överraskning för många är den från Transportstyrelsen som nu meddelar att man beklaglig tidigare gått ut med felaktiga uppgifter. Dessa uppgifter gjorde gällande att förslaget om höjd skatt på nya husbilar inte skulle genomföras. Via denna länk kan ni läsa mer om hur man gör beräkning av nya skatten. Wltp värden påverkar beskattningen av husbilar

Den fördubblade skatten på husbilar kan påverka campingbranschens starka tillväxt, tror campingföretagen. ”Känns väldigt ogenomtänkt”, säger Johan Söör, vd för Sveriges största campingkoncern, Nordic Camping-First Camp. Skriver Hanna Dunér i nyhetsbrev från Visita. Svensk Camping (SCR) skriver i ett pressmeddelande att nu tar branschen upp opinjonskampanjen ” Husbilskampen” igen med anledning av beskedet från Transportstyrelsen.

Årets vinskörd närmar sig för de svenska vinodlarna, vilket aktualiserar frågan om gårdsförsäljning. Martin Rosvall Hansson, vd på Flädiematvingård “Det skulle ge oss alla samma fina möjligheter att utvecklas” skriver man i nyhetsbrev från Visita. Så inom en snar framtid kanske vi kan köpa vin direkt på gårdarna även i Sverige.

Foto: Flädie Mat & Vingård

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: