fbpx

I Betalt samarbete med Granvik Event

I Granvik hänger allt ihop – naturen, maten, människorna och sjölivet. Linda och Mikael Darheden som driver Granvik Event lägger verkligen ner hela sin själ i att göra vistelsen till en verklig upplevelse med god mat och gemenskap.

Man känner hur Granvik Event tillsammans med byalaget tycker om att vi besökare ska trivas och vilja komma tillbaka.

Granvik ligger utmed riksväg 49 ca 10 km norr om Karlsborg, koordinaterna är 58°37’47.9″N 14°32’44.8″E

BOENDE

Vildmarkscamping/ställplatser

I Granvik finns en vildmarkscamping med 14 elplatser. Här låg tidigare arbetarbostäder som hade det passande namnet Utsikten. Här finns också Engelska parken med en naturstig som kung Carl XVI Gustaf fick som 50-årspresent av Livregementets Husarer K3.

Man planerar också att anlägga ställplatser på gräsmattan framför restaurangen/puben. Här har man påbörjat bygget av ett servicehus med kök, duschar och toaletter, möjligheter att tömma gråvatten och fylla vatten. Det nya servicehuset beräknas stå klart under våren 2021. Tänk att vakna i husbilen med utsikt över Vättern!

Det kommer också att bli ytterligare 5-6 ställplatser vid stugorna.

Stugor

Det finns åtta stugor varav fem av dem ligger nära hamnen. På hemsidan finns tydlig gästinformation om vad som finns i stugorna. Så praktiskt, då vet man vad man inte behöver ha med sig. I början av januari kommer man att påbörja renovering av stugorna.

Herrgården

Man kan hyra hela herrgården för sig själv med personal och boende. Man kan laga sin egen mat, beställa catering eller hyra in en kock.

AKTIVITETER

Det finns mängder av aktiviteter på Granvik och här blir det aldrig långtråkigt.

Cykla

Har man, som vi, cyklat Vätternrundan så passerar man faktiskt Granvik. Planen för 2021 är att göra en mountainbikeled som går upp mot Stenkällegården där det också kommer att anläggas en downhillbana.

Man kan ta en cykeltur från Granvik till fiskrökeriet Klangahamns fiskeläger och köpa med sig sin lunch, färskare går nog inte att få.

Vandra

Här finns många leder – både korta och långa som utgår från Granviks besökscentrum. Det finns allt från lätta till medelsvåra och svåra leder.

Klättring

En bild från Granviks museum

Granvik Event anordnar klättring.

Man anordnar också mycket uppskattade lägerskolor för sjätteklassare.

Överlevnadsutbildning

Sveriges överlevnadscentrum i Granvik anordnar kurser i överlevnadsutbildning. Man kan gå en tredagarskurs och lära sig rena vatten och göra upp eld, bygga skydd och lära sig vilka växter man kan äta och hur de ska tillagas. Låter spännande.

Bad/bastu

Det finns en vacker sandstrand och man kan hyra bastun. Från bastun leder en brygga ner mot vattnet och det finns belysning så man kan även ta sig ett kvällsdopp.

Om man tar sig upp till byn och Sågdammen finns Granviks byalags vedeldade bastu.

På vägen upp kan man göra en avstickare och titta på en istidskälla.

Gästplatser i hamnen/fiske/dykning

Det finns 10 stycken gästplatser i hamnen. Du kan åka ut med trollingbåtar. Vid sidan av bryggan finns möjligheter att rensa din nyfångade fisk.

Djäknesundet

Vi såg dykare både på lördag kväll och söndag förmiddag.

Kajak

Man kan hyra kajak via självbetjäning. Det går att hyra kajak på flera ställen runt Vättern och Granvik erbjuder också den möjligheten. För mer information besök Vättern Kajaks hemsida vatternkajak.se

Ridleder

Det finns nästan 40 mil ridleder i Tiveden.

Pub/restaurang

Här finns plats för 80 personer med max 8 personer vid vaje bord. Restaurangen har stora fönster som vetter mot Vättern och här kan man njuta av god mat samtidigt som man njuter av solnedgången. I puben kan man även köpa lokal-producerad öl. Eller slå dig ner framför Bergslagskaminen.

För dig som ska ut och vandra, cykla eller fiska så finns möjligheter att köpa med matpaket för utflykten.

Loppis

Badbrudens loppis har sommaröppet men håll utkik på facebook, ibland har man öppet även vid andra tillfällen.

Granviks museum

På Granviks museum kan man och se läsa om hur Granvik såg ut förr i tiden. En trevlig utställning med många fina bilder, redskap och modeller.

Karlsborgs fästning

Ett besök på Karlsborgs fästning rekommenderas.

4 Comments

  1. Hej!
    Var ligger Granvik? Ligger det inne i Karlsborg? Bra med vägbeskrivning.
    Tacksam för svar. Med vänliga hälsningar från Göran Törnquist

  2. Ni jobbar verkligen stenhårt när ni är ute och åker! Att ni hann med allt detta. Men så var ni väl också först på plats. Kom ni på fredagen?

    1. Ja, vi kom på fredags kvällen efter våra jobb. Vi gick runt en hel del under både lördagen och söndagen i området för att se allt spännande. Så det blir säkert fler besök på platsen. Med vänlig hälsning, Håkan och Carina

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism